26 results

 • Internship: Alternatives to (virgin) plastics in medical designs

  Internship: Alternatives to (virgin) plastics in medical designs

  The main topic you will be investigating is: How can Demcon reduce the environmental impact of products containing plastic parts. Changing the current disposable system can be very challenge due to financial disadvantage, regulations or lack of incentive. An easier way to convert to a sustainable system can be by means of a more accessible intermediate solution, while keeping the current work flow in tact to a large extent. One way of approaching this intermediate solution is to divert from using virgin plastics and move towards a more sustainable alternative to virgin plastics. For example using biodegradable plastics or recycled plastics. This brings about new challenges such as material degradation over product lifetime, material purity and cost of alternatives to virgin plastics. 

  Will you help us investigate what alternative solution is most feasible and has greatest environmental impact?

  Lees meer
 • Internship:Circular medical product designs

  Internship:Circular medical product designs

  There are two main problems with replacing disposables in the medical industry. First of all, in the current economy, most disposable parts are part of the business case of the developer. Since disposables are often made out of plastics and the raw material for plastics is available for a low price, making low-cost products and selling them with a high throughput has become financially attractive. In order to transform to a fully reusable product, the business model must change.

  Secondly, the medical industry is a high-risk industry in which patient safety is of great importance. Over time, the hygienic standards have increased significantly due to which disposables (which have not been in excessive contact with human tissue before use) have become common. With the transition from disposable to reusable products, it should be investigated how to maintain these high hygienic standards without using a linear chain. Not only must the cleaning itself be investigated, but also the whole organization around collection, transport, post-treatment and restorage. 

  Will you help us investigate these circular solutions?

  Lees meer
 • 1. INTERNSHIP: INVESTIGATING LIFE CYCLE ANALYSIS TOOLS FOR USE WITHIN DEMCON

  1. INTERNSHIP: INVESTIGATING LIFE CYCLE ANALYSIS TOOLS FOR USE WITHIN DEMCON

  The main question you will be working on is: How can Demcon  provide insight on a product’s environmental impact, as a result of design choices? There are several Life Cycle Analysis (LCA) tools available on the market already. The question is, are these tools adaptable enough to be applied to (most of) Demcon’s product portfolio? If so, which tool is best suitable for LCA of Demcon products? Or is there a need for a custom LCA tool? If so, what would the tool look like? 

  Will you help us investigate these sustainable design tools?

  Lees meer
 • Business developer

  Business developer

  Demcon Industrial Systems (DIS) is ontwikkelaar van innovatieve productietechnologie en actief in o.a. de speciaal machinebouw en productieautomatisering. Vanuit onze drie vestigingen, Enschede (NL), Groningen (NL) en Münster (DE), leveren we innovatieve technische oplossingen aan de Nederlandse en Duitse maakindustrie.  

  De vestiging in Groningen, gevestigd op de Zernike Campus, is gestart in 2017 en bestaat op dit moment uit 35 medewerkers. Met jouw enthousiasme, kennis en ervaring draag je bij aan de verdere groei van de vestiging en de DIS-groep als geheel.

   

  Lees meer
 • Werkstudent – Johan Sports test

  Werkstudent – Johan Sports test

  Lijkt het je leuk om te ondersteunen in marketing en sales bij een Sport Tech bedrijf? Demcon johan sports is op zoek naar een werkstudent!

  Studeer je in Delft en ben je op zoek naar een (bij)baan op loopafstand van de Universiteit Delft? Bij Demcon johan sports zijn we op zoek naar een ijverige en flexibele werkstudent. En dat op slechts 100 meter van de collegebanken. Je bent verantwoordelijk voor onder andere het vernieuwen van de website en bijhouden van sociale media accounts en het open houden van een oog naar nieuwe kansen en mogelijkheden om ons bedrijf beter in de markt te zetten.

  https://johansports.com/wp-content/uploads/2023/01/Social-media-Twitter-v5-white.jpg

  Als je bij ons op kantoor komt werken zijn er veel verschillende taken die uitgevoerd kunnen worden, maar het belangrijkste is dat je zelf prioriteiten kan stellen en de taken zelf in kan plannen wanneer jij er tijd voor hebt. De taken verschillen van het vernieuwen en updaten van onze website en het bijhouden van LinkedIn tot helpen bij de organisatie van een beurs. Ook het bekijken van nieuwe mogelijkheden waar ons bedrijf zichzelf meer kan laten zien is zeer welkom.

  https:/youtu.be/Q4-e7EdICVI

  Lees meer
 • Network & Software Engineer DUS

  Network & Software Engineer DUS

  Houd jij ervan om software te ontwikkelen voor gave innovatieve technische toepassingen zoals onbemand en autonoom varende systemen? Werk jij graag samen in een klein en hecht team? Dan is deze functie als Network & Software engineer wat voor jou!

  Lees meer
 • Assemblage medewerker DUI

  Assemblage medewerker DUI

  Wij zijn op zoek naar een gedreven assembly technician (monteur), die het interessant vindt om complexe metrologie systemen te monteren. 

  Lees meer
 • Assembly operator (dagdienst)

  Assembly operator (dagdienst)

  Wij zijn op zoek naar een gedreven assembly operator, die het leuk vindt om onze complexe high-tech mechatronische systemen volgens werkinstructie te monteren, assembleren en te testen. Het gaat om enkele stuks, kleine series en serieproductie. Je bent verantwoordelijk voor de efficiency en kwaliteit van de te stellen producten en werkt zowel in als buiten de cleanroom.

  Lees meer
 • Lead Buyer DUI

  Lead Buyer DUI

  Als Lead Buyer op de lokatie in Delft, ben je vanaf de start van het idee tot en met de industrialisatie en productie verantwoordelijk voor alle inkoop (tactisch en operationeel) voor Dutch United Instruments. Je werkt samen met de engineers en strategisch inkopers om de juiste leveranciers te selecteren of eventueel nieuwe leveranciers te sourcen. Jij bent verantwoordelijk voor het vormgeven en onderhouden van een passend netwerk aan leveranciers. Je rappoteert direct aan de directeur en stuurt een team aan van administratieve medewerkers binnen inkoop.

  Dutch United Instruments is sterk technisch gedreven organisatie en veel van wat we ontwikkelen en produceren zit op het randje van het maakbare. Een groot gedeelte van de toegevoegde waarde wordt geleverd door onze supply base en daarmee is dit een belangrijke schakel in het proces. Wij bouwen in Delft volwaardige systemen en vandaar dat focus ligt op betrouwbaarheid en kwaliteit van de leveranciers. Dutch United Instruments dekt de gehele keten af van ontwikkeling tot en met productie. Je zult dus met allerlei zeer interessante vraagstukken te maken krijgen waar niet altijd een pasklare oplossing voor te vinden is!

  Lees meer
 • Software Architect High Tech System

  Software Architect High Tech System

  Ben je op zoek naar een afwisselende baan als Embedded Software Architect waar je met multifunctionele teams werkt aan diverse oplossingen voor klanten en wil je bijdragen aan het uitbouwen van een team. Lees dan verder.

  Lees meer
 • Key accountmanager High tech

  Key accountmanager High tech

  Ben jij die energieke, commerciële en initiatiefrijke key accountmanager die wij zoeken? Ben jij in staat om de samenwerking tussen Demcon en ons key account ASML verder uit te bouwen tot een solide partnership? Solliciteer dan snel! 

  Lees meer
 • Software engineer Medisch

  Software engineer Medisch

  Met jouw software de wereld een beetje beter maken op medisch gebied én voldoende afwisseling in je werkzaamheden. Bij Demcon werk je aan een grote diversiteit van projecten binnen het medische domein die ertoe doen. Interessant? Solliciteer dan snel! 

  [embed]https://www.youtube.com/watch?v=_j4q-6VngEw[/embed]

  Lees meer
 • HR business partner

  HR business partner

  Jij bent een sparringspartner voor het management op het gebied van HR en zorgt ervoor dat Demcon een prettige werkplek is voor de 200 medewerkers. Herken jij jezelf hierin dan willen we graag met jou kennismaken?

  Als HR business partner werk je intensief samen met je collega HR business partner en de recruiter van DEMCON Eindhoven en daarnaast ook met de andere HR collega’s van de locaties in Enschede en Delft. Je bent hierin verantwoordelijk voor een aantal BV’s binnen de locatie in Eindhoven.

  Lees meer
 • Project Manager Medisch

  Project Manager Medisch

  Vorm jij graag de brug tussen klant en eigen team? En wil jij sturing geven aan projecten op de grens van het technisch haalbare? Dan ben jij de projectleider die we zoeken voor onze vestiging in Best! 

  https://www.youtube.com/watch?v=Tzig3wz79vs

  Lees meer
 • Junior System Engineer Sync

  Junior System Engineer Sync

  Ben je geïnteresseerd om te werken in een nieuw bedrijf dat hightech engineering en complexe celkweekmodellen voor het testen van de veiligheid en werkzaamheid van geneesmiddelen samenbrengt? Werk je graag aan unieke projecten voor klanten of interne R&D? Dan komen we graag met je in contact.

  Sync Biosystems werd opgericht in 2022 met als doel Microfysiologische Systemen naar real-world toepassingen te brengen. We geloven er sterk in dat we met hightech engineering de huidige in-vitro assays kunnen verbeteren en het testen van geneesmiddelen en het modelleren van ziekten eenvoudiger en betrouwbaarder kunnen maken. We slaan een brug tussen in vitro biologie, microfluidics en mechatronica door nauwkeurige controle, (farma)kinetiek en automatisering te introduceren in bestaande assays zonder de complexiteit van celkweekprotocollen te vergroten.

  Lees meer
 • Stage: Social Media Johan Sports

  Stage: Social Media Johan Sports

  JOHAN Sports is een sporttechnologiebedrijf uit Delft en is onderdeel van Demcon Technology Group. Bij JOHAN Sports worden GPS & hartslag trackers gemaakt voor voetbal & hockey teams om de performance van spelers te optimaliseren. Aan de hand van deze spelersdata, die wordt verzameld met deze trackers, wordt het trainingsprogramma aangepast en geoptimaliseerd voor iedere speler. Onlangs heeft JOHAN Sports een nieuwe tracker op de markt gebracht: PACER. Deze tracker bevat de nieuwste technologie: GPS & Hartslag in 1 en bovendien wordt alle data live gemonitord op de live applicatie van JOHAN Sports. Kortom, een geweldige sporttechnologie, die de aandacht verdient.

  Lees meer
 • Electronics engineer

  Electronics engineer

  Ben jij een proactieve teamplayer met ervaring in het ontwerpen van electronica? Kun je zelfstandig werken en vind je het ook nog eens leuk om mensen te coachen? Dan ben jij de electronics engineer die we zoeken voor onze prachtige vestiging in Best!

  https://youtu.be/Jigd3rvJ-9Y

  Lees meer
 • Business developer high tech

  Business developer high tech

  Liefde voor high-tech systemen. Jij weet van welke klantvraag onze engineers gelukkig worden. Past dit bij jou? Lees dan snel verder.

  Lees meer
 • Business developer high tech

  Business developer high tech

  Liefde voor high-tech systemen. Jij weet van welke klantvraag onze engineers gelukkig worden. Past dit bij jou? Lees dan snel verder.

  Lees meer
 • QA/RA specialist Eindhoven

  QA/RA specialist Eindhoven

  Heb jij ervaring met Quality and Regulatory Affairs op het gebied van ontwikkeling en certificering van medische producten? En wil je werken in een dynamische omgeving met een grote verscheidenheid aan producten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

  https://www.youtube.com/watch?v=K0meitYjqBY&t=3s

  Lees meer
 • QA/RA Engineer

  QA/RA Engineer

  Heb je ervaring met Quality en Regulatory Affairs (QA/RA) op het gebied van ontwikkeling en certificering van high-tech systemen, robotische/autonome producten of space systems, en wil je werken in een dynamische omgeving met een grote diversiteit aan producten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

  QA/RA Engineer bij Demcon is een uitdagende functie met zeer diverse werkzaamheden, waarbij vaak nieuwe grenzen worden opgezocht. Je werkt nauw samen met alle disciplines binnen Demcon, maar hebt ook contact met externe partijen. We zijn op zoek naar iemand met een affiniteit met het gebied van ontwikkeling en certificering van verschillende (niet-medische) producten. Iemand die het daarbij ook interessant vindt om de ontwikkelingen bij te houden op bijvoorbeeld het gebied van wetgeving van robotica, autonome voertuigen of defensie, en dat kan vertalen naar werkwijzen binnen DEMCON.

  Lees meer
 • Communicatie stage

  Communicatie stage

  Maak jij graag creatieve en informatieve content voor de website, het intranet en social media en weet je hoe je de boodschap toespitst op de doelgroep. Vind je heet daarnaast leuk om evenementen mee te organiseren en coordineren op de dag zelf.Dan ben jij de stagiaire communicatie die we zoeken in Eindhoven. Lees snel verder.

  Lees meer
 • Software engineer high tech

  Software engineer high tech

  Heb je werkervaring met C++ en wil je vrijheid, impact en ontwikkeling in je werk? Dan past de rol van software engineer bij DEMCON bij jou!

  https://www.youtube.com/watch?v=_j4q-6VngEw

  Lees meer
 • Afstudeeropdracht: Voorspellen van het gedrag van een systeem

  Afstudeeropdracht: Voorspellen van het gedrag van een systeem

  Lees meer
 • Prototype engineer Unmanned Systems

  Prototype engineer Unmanned Systems

  Verken jij graag nieuwe gebieden? Wij zijn een van de weinigen die zich bevinden in de markt van onbemande autonome boten. Er is daarom nog veel te ontdekken! Hierbij hoort snelle ontwikkeling, creatieve oplossingen en een ondernemersgeest.

  Lees meer
 • Afstudeerstage: Plasma Modellering

  Afstudeerstage: Plasma Modellering

  Ben je op zoek naar een uitdagende stage op het gebied van Plasma modellering. Reageer dan snel.

  Lees meer