Afstudeeropdracht: Voorspellen van het gedrag van een systeem

Eindhoven
Engineering
Student
Solliciteer direct

Over Demcon

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact. Demcon advanced mechatronics is een multidisciplinaire ontwikkel- en engineeringspartner voor mechatronische uitdagingen, van concept tot realisatie. 

Wat ga je doen?

Demcon is onder andere actief in de high-tech industrie. Hierin is het belangrijk dat we de mechanica van systemen goed kunnen voorspellen. In deze opdracht willen wij jou vragen om een algemeen model op te stellen die het gedrag van een systeem voorspelt dat bestaat uit meerdere objecten. Het systeem is geschetst in de afbeeldingen. Waar object A een rigid body is die op zes plekken ondersteund wordt door “struts” (oranje). Deze zes ondersteuningen liggen in drie v-groeven. B staat stil, en ondersteund A. A moet uit te nemen en terug te plaatsen zijn met een zo hoog mogelijke precisie. De vragen die we willen kunnen beantwoorden zijn:

  • Hoe zal A op B landen als er een uitlijningsfout in X, Y of Rz is?
  • Hoeveel zal de ondersteuning verbuigen?  

Wanneer we het begrip van dit model goed in de vingers hebben kan het toegepast worden in het ontwerpproces. 

Wat breng je mee?

We zoeken een getalenteerde student(e) met een master studie richting werktuigbouwkunde, natuurkunde of vergelijkbaar met een specialisatie in de precisie techniek. Je bent gedreven, leergierig en makkelijk in de communicatie. Tevens ben je niet bang om lastige problemen aan te pakken en heb je affiniteit met numerieke simulaties. Er wordt een grote mate van zelfstandigheid verwacht.

Wat bieden we jou?

We zoeken een getalenteerde student(e) van de studie werktuigbouwkunde, natuurkunde of vergelijkbaar met een specialisatie in de precisie techniek. Je bent gedreven, leergierig en makkelijk in de communicatie. Tevens ben je niet bang om lastige problemen aan te pakken en heb je affiniteit met numerieke simulaties. Er wordt een grote mate van zelfstandigheid verwacht.

Heb je nog vragen over deze functie?

Ben je enthousiast geworden over deze functie? Solliciteer dan snel via de sollicitatiebutton.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Bibi van Berlo, Corporate Recruiter, via 088-1152400.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."