Software engineer high tech

Eindhoven
Engineering
Medior
Solliciteer direct

Heb je werkervaring met de programmeertaal C++ en wil je vrijheid en impact in je werk? Dan past de rol van software engineer bij DEMCON bij jou!

Over Demcon

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact. Demcon high tech systems is een multidisciplinaire ontwikkel- en engineeringspartner voor mechatronische uitdagingen, van concept tot realisatie. 

Waarom wil jij als Software Engineer bij Demcon werken?

 • Omdat je je wilt ontwikkelen. We verwachten dat de rol van Software Engineer een mooie uitdaging vormt voor een aantal jaar. Daarna willen we je graag de mogelijkheid bieden om door te groeien. 
 • Omdat je vrijheid wil. Eigen initiatief juichen we toe en je krijgt hier alle ruimte voor. Dankzij autonomie in je werk ervaar je veel vrijheid en verantwoordelijkheid.  
 • Omdat je impact wil maken. Demcon richt zich op een betere wereld. 

Wat ga je doen?

Als Software Engineer in de High-Tech afdeling ben je onderdeel van een team bestaande uit 25 collega’s.

Je bent samen met het team verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de software voor nieuwe high tech systemen en de ontwikkeling van nieuwe software platforms. Daarnaast houd je je bezig met het verzorgen van de maintenance en upgrades van bestaande systemen bij de klant om prestaties te verbeteren en nieuwe functionaliteiten beschikbaar te maken en gemelde defecten te verhelpen.

Je maakt deel uit van een multidisciplinair team waarbij je samen nieuwe systemen ontwikkelt en de producten bij klanten up-to-date en staande houdt. Hierbij werk je met C++, Python, Matlab, InTime RTOS, Git/svn en Windows.

Wat breng je mee?

 • HBO/WO-diploma in software engineering, electrical engineering of vergelijkbaar;
 • Ervaring met programmeertaal C++ op Windows of Linux platform;
 • In staat om helder te communiceren met de klant, hands-on, gedreven, oplossingsgericht en een teamspeler.

Wat bieden we jou?

Bij DEMCON kom je terecht in een dynamisch, groeiend en innovatief bedrijf. We hechten veel waarde aan een fijne werkplek. Zo voorzien we je graag van zit-stabureaus en dubbele schermen op kantoor. Daarnaast hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk omdat we weten hoe belangrijk thuis is.

Verder kan je rekenen op onder andere:

 • Een goed, marktconform salaris;
 • 31 vrije dagen en 8% vakantiegeld;
 • Een goede pensioenregeling bij Zwitserleven;
 • Volg via de Demcon Academy opleidingen of cursussen waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen;
 • Een laptop van het werk;
 • Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen.

Heb je nog vragen over deze functie?

Ben je enthousiast geworden over deze functie? Solliciteer dan snel via de sollicitatiebutton.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Bibi van Berlo, Corporate Recruiter, via 088-1152400.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."