Systems engineer fluid

Enschede
Engineering
Medior
Solliciteer direct

Als systems engineer fluid weet je hoe complexe klantspecifieke gas- en vloeistofsystemen worden ontwikkeld en geef je vanuit je technische expertise richting aan de business.

Kernwoorden: Analytisch, gestructureerd, nauwkeurig, communicatief vaardig. 

Over Demcon

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact. Demcon convergence is ontwikkelaar en producent van maatwerksystemen voor vloeistoffen en gassen.    

Wat ga je doen?

Jouw technisch inzicht, ervaring en probleemoplossend vermogen bij het ontwikkelen van complexe fluid systemen geeft onze internationale klanten vertrouwen. Je bent de beslisser van concept tot en met verificatie, van inventarisatie van de klantwens tot en met de oplevering van het systeem vanuit onze eigen werkplaats. Daarnaast ondersteun je onze project engineers en houd je de vaart in het ontwikkelproces door het nemen van risico gebaseerde beslissingen. In de teams vervul je een leidende, inspirerende en coachende rol. Als multidisciplinair leider ben je in staat om het werk in te schatten en zorg je voor de beste oplossing voor de klant. Hierin heb je een uitzonderlijk hoge mate van zelfstandigheid en vrijheid in het organiseren van je werkzaamheden. In de projecten toon je besluitvaardig vanuit technisch perspectief om zo het team en het project vooruit te helpen. Er wordt verwacht dat je projecten vormgeeft en ondernemerschap toont. 

Wat breng je mee?

 • Een afgeronde technische hbo of wo opleiding (bijv. werktuigbouwkunde, system engineering, of proces technologie);
 • Ruime ervaring met het ontwikkelen van complexe vloeistof- en gassystemen en de bijbehorende regelgeving;
 • Ervaring met het lezen en maken van een Piping- en Instrumentation Diagram (P&ID) en het selecteren van componenten zoals pompen, flowmeters, kleppen, fittings, sensoren, drukvaten en dergelijke;
 • Professionele ervaring met 3D CAD (bijvoorbeeld Solid Works) voor het visualiseren van concepten is een grote pre;
 • Kennis en ervaring op het gebied van regeltechniek is een pre;
 • Kennis van membraanprocessen is een pre; 
 • Vloeiende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat bieden we jou?

 

Bij Demcon hechten we waarde aan een fijne werkplek. Zo hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk omdat we weten hoe belangrijk thuis is.

Verder kan je rekenen op onder andere:

 • Een goed, marktconform salaris;
 • 38 vrije dagen en 8% vakantietoeslag;
 • Een goede pensioenregeling bij PMT;
 • De mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen via de Demcon Academy waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen;
 • Een laptop en telefoon van het werk;
 • Fietsplan;
 • Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen.

 

Heb je nog vragen over deze functie?

 

Heb je nog vragen over deze functie? We staan je graag te woord. Bel naar Laure Barts (HR business partner) of Edwin Gerritsen (managing director) via 088 – 115 2000.

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van systems engineer fluid? Dan zien we jouw cv graag tegemoet. Solliciteren kan via de  sollicitatieknop.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."