Software engineer high-tech systems

Enschede
Engineering
Starter / junior
Solliciteer direct

Wij zijn op zoek naar een software engineer met affiniteit voor machinebesturingen voor mechatronische systemen. Je bent goed in staat om mee te denken met uiteenlopende vragen van de klant en weet dit te vertalen naar de oplossing en voorstellen voor verbeteringen. Je komt te werken in een bestaand team waarin ruimte is voor verdere groei en ontwikkeling.

De afdeling software engineering maakt software voor een grote variatie aan mechatronische systemen en producten. De expertise ligt zowel op het gebied van industriële besturingen als op pc applicaties. Ontwikkeling van industriële besturingen gebeurt object georiënteerd en draaien op een PLC. De PC applicaties zijn user interfaces of voor dataverwerking.

Over Demcon

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact.

Demcon high-tech systems is een multidisciplinaire ontwikkel- en engineeringspartner voor mechatronische uitdagingen, van concept tot realisatie, op het gebied van hightech systems.

Wat ga je doen?

In deze functie zul je voornamelijk werken aan uitdagende mechatronische projecten in een multidisciplinair team. Van proof of principles tot aan kleine series. De samenwerking tussen mechanica en elektrotechniek naar de software spelen hierbij een belangrijke rol.

Ben je flexibel, kun je goed omgaan met veranderde prioriteiten en denk je in oplossingen? Dan ben jij degene die wij zoeken.

Wat breng je mee?

 • Je hebt afgeronde hbo- of wo-opleiding, bij voorkeur in de richting Elektrotechniek, Technische Informatica of Technische Computerkunde; 
 • Je hebt kennis van object georiënteerde software ontwikkeling; 
 • Je hebt kennis of interesse in industriële besturingen/PLC’s in de machinebouw; 
 • Je hebt kennis of ervaring met verschillende ontwikkelmethoden en technieken (CI/CD, SCRUM, Agile, git, python); 
 • Verder ben je analytisch sterk, beschik je over een goed conceptueel vermogen, resultaatgericht, energiek en gedreven.

Wat bieden we jou?

Bij Demcon hechten we waarde aan een fijne werkplek. Zo hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk omdat we weten hoe belangrijk thuis is.

Verder kan je rekenen op onder andere:

 • Een goed, marktconform salaris
 • 31 vrije dagen en 8% vakantietoeslag
 • Een goede pensioenregeling bij Zwitserleven
 • De mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen via de Demcon Academy waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen
 • Een laptop en telefoon van het werk
 • Fietsplan
 • Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen

Heb je nog vragen over deze functie?

Heb je nog vragen over deze functie? We staan je graag te woord. Bel naar Arjan Flinkers (groupleader software engineering high-tech systems) of Marleen Blanckenborg (recruiter) via 088 – 115 20 00.

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van software engineer high-tech systems? Dan zien we jouw cv graag tegemoet. Solliciteren kan via de sollicitatieknop.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."