Mechanical engineer

Enschede
Engineering
Starter / junior
Solliciteer direct

Je bent betrokken van start (specificatie) tot en met oplevering (integratie en/of industrialisatie) en krijgt hierbij veel verantwoordelijkheid en vrijheid. Samen met jegroepsleider kies je projecten die jij interessant vindt en die passen bij jouw competenties. Deze open benadering typeert onze cultuur, net als de persoonlijke en betrokken werksfeer. 

Over Demcon

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact. Demcon management & support is een ontwikkelaar en producent van technologie en innovatieve producten die bijdragen aan oplossingen voor technische en maatschappelijke problemen.


Wat ga je doen?

Je denkt mee in de conceptfase en bent vervolgens verantwoordelijk voor de engineering en onderbouwing van het concept door middel van het maken van berekeningen en testopstellingen. Je werkt het volledige constructiedossier uit, zorgt voor de uitbesteding van de kritische componenten van het systeem en stuurt vervolgens de realisatie aan of je participeert in het opzetten van professionele serieproductie. Je overlegt met de andere disciplines om tot een totaalontwerp te komen en je voelt je verantwoordelijk voor het ontwerp dat jij onder je hoede hebt. 

Wat breng je mee?

 • Een afgeronde hbo-/wo-opleiding Werktuigbouwkunde  
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring als mechanical engineer in de ontwikkeling van hightech, industriële of medische systemen  
 • Je zoekt diepgang in fijnmechanische constructieprincipes, analysemethodes en DFX  
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal  
 • Uitstekende vaardigheden met 3D en 2D CAD (bij voorkeur SolidWorks)  
 • Enthousiasme en flexibiliteit, toont initiatief en doorzettingsvermogen, werkt graag samen en bezit goede communicatieve vaardigheden 

Wat bieden we jou?

Bij Demcon hechten we waarde aan een fijne werkplek. Zo hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk omdat we weten hoe belangrijk thuis is.

Verder kan je rekenen op onder andere:

 • Een goed, marktconform salaris;
 • 31 vrije dagen en 8% vakantietoeslag; 
 • Een goede pensioenregeling bij Zwitserleven; 
 • De mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen via de Demcon Academy waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen;
 • Een laptop en telefoon van het werk;
 • Fietsplan;
 • Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen.

Heb je nog vragen over deze functie?

Heb je nog vragen over deze functie? We staan je graag te woord. Bel naar Floor Beugels (groupleader mechanical engineering) of Marleen Blanckenborg (recruiter) via 088 – 115 2000.

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van mechanical engineer? Dan zien we jouw cv graag tegemoet. Solliciteren kan via de  sollicitatieknop.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."