Troubleshoot engineer beademingstechnologie

Eindhoven
Engineering
Medior
Solliciteer direct

Wil jij jouw technische vaardigheden graag inzetten om internationale klanten verder te helpen met de nieuwste medische beademingstechnologie? Lees dan snel verder!

Over Demcon

DEMCON macawi respiratory systems beschikt over unieke expertise van medische beademingsapparatuur voor de intensive care en transport ventilator markt. We ontwikkelen en leveren high end beademingsmodules aan klanten over de hele wereld. Afgelopen jaar hebben we grote aantallen modules geleverd aan beademingsbedrijven op alle continenten en een significante bijdrage geleverd aan het bestrijden van de corona pandemie. Daarnaast hebben we in extreem korte tijd een compleet beademingssysteem, de DemcAir, ontwikkeld voor de Nederlandse ziekenhuizen. Komende jaren zal de vraag verder toenemen in verband met de verdere groei van onze internationale klantenkring. Ons streven is om de beste speler in de intensive care beademingsmarkt te zijn.

Als Macawi zijn we een bedrijf in forse groei, dus er liggen voldoende kansen om je naast je primaire taken nog bredere onderwerpen op te pakken. We verwachten dat je bijdraagt aan het verder professionaliseren en opbouwen van het klantsupport en sales team. We werken met een multidisciplinair team, nemen verantwoordelijkheid en leveren toegevoegde waarde voor onze klant. Dit biedt jou veel uitdaging, afwisseling en de kans om jezelf zowel technisch als persoonlijk te ontwikkelen. Je krijgt de mogelijkheid tot verdere opleiding, zodat jij kunt doorgroeien. We juichen eigen initiatief toe en je krijgt daar alle ruimte voor. Daar horen een marktconform salaris en flexibele arbeidsvoorwaarden bij.

Wat ga je doen?

Als Troubleshoot Engineer ben jij dé technische vraagbaak voor onze klanten. Onze innovatieve beademingstechnologie wordt geïntegreerd in klant-specifieke beademingssystemen. Tijdens die integratie ondersteun jij onze klanten (ook op software en beademingskennis gebied) zodat de integratie snel en soepel verloopt. In de rol van Troubleshoot Engineer heb je de volgende verantwoordelijkheden:

 • Je bent eerstelijns aanspreekpunt (via email, WhatsApp en video calls) voor onze klanten tijdens de integratiefase van onze technologie in het klantapparaat. 
 • Je voorziet klanten van technisch advies en uitleg. 
 • Je analyseert technische problemen en biedt een kwalitatieve oplossing.  
 • Je reageert snel en adequaat, wanneer een klant technische vragen en problemen heeft en je controleert naderhand of de oplossing goed is geland. 
 • Tijdens de acquisitiefase van nieuwe projecten lever je technische input en ondersteun je hierbij Business Development.
 • Je reist enkele keren per jaar naar het buitenland om klanten verder te ondersteunen. 

Wat breng je mee?

 • Je hebt een afgeronde technische HBO opleiding, bij voorkeur richting mechatronica, natuurkunde of biomedische technologie;
 • Je bent klantgericht en punctueel;
 • Je vindt het leuk om technische problemen in samenspraak met klanten op te lossen en hebt affiniteit met medische apparatuur;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord en geschrift.

Wat bieden we jou?

Bij Demcon hechten we waarde aan een fijne werkplek. Zo hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk omdat we weten hoe belangrijk thuis is.

Verder kan je rekenen op onder andere:

 • Een goed, marktconform salaris;
 • 31 vrije dagen en 8% vakantietoeslag; 
 • Een goede pensioenregeling bij Zwitserleven;
 • De mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen via de Demcon Academy waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen;
 • Een laptop en telefoon van het werk;
 • Fietsplan;
 • Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen.

Heb je nog vragen over deze functie?

Heb je nog vragen over deze functie? We staan je graag te woord. Neem dan contact op met Lise Desmense (Corporate Recruiter) via recruitment@demcon.com

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van Troubleshoot Engineer? Dan zien we jouw cv graag tegemoet. Solliciteren kan via de sollicitatieknop.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."

sollicitatieprocedure.

Lijkt deze vacature je wat en ben je benieuwd naar het sollicitatieproces? Dat verloopt als volgt:.

 1. Solliciteren
  Je hebt gesolliciteerd! We bespreken het intern en reageren zo snel mogelijk.
 2. Telefoongesprek
  We hebben kort kennis gemaakt en willen elkaar beter leren kennen.
 3. Eerste gesprek
  Kijken of het van beide kanten klikt en of de verwachtingen kloppen.
 4. Tweede gesprek
  We gaan dieper in op een mogelijke samenwerking.
 5. Aanbod
  We zien beiden de match! Laten we een passend voorstel doen.
 6. Contract
  Je reactie op het aanbod is positief. We gaan de samenwerking definitief maken!