System Architect high-tech systems

Enschede
Engineering
Lead / senior
Solliciteer direct

Als system architect high-tech sytems weet je hoe een hightech product ontwikkeld wordt, ben je vanuit engineering vanuit diverse invalshoeken de rechterhand van de projectmanager en geef je vanuit je technische expertise richting aan de business.



Organisatie

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact.

Demcon high-tech systems is een multidisciplinaire ontwikkel- en engineeringspartner voor mechatronische uitdagingen, van concept tot realisatie, op het gebied van hightech systems.



Wat ga je doen?

Jouw technisch inzicht, ervaring en probleemoplossend vermogen geeft onze klant(en) vertrouwen. Je bent de beslisser van concept tot en met verificatie, van inventarisatie van de klantwens tot en met de oplevering van het prototype of product. Daarin begeleid je diverse teams van hoogopgeleide engineers en houd je vaart in het ontwikkelproces door het nemen van typische risico gebaseerde beslissingen. In de teams vervul je een leidende, inspirerende en coachende rol. Als multidisciplinair leider van teams in verschillende fases zorg je voor de beste oplossing voor de klant. Hierbij heb je een hoge mate van zelfstandigheid en vrijheid in het organiseren van je werkzaamheden.

In de projecten toon je je besluitvaardig vanuit technisch perspectief om zo het team en het project vooruit te helpen in nauwe samenwerking met de projectleider. Er wordt verwacht dat je projecten vormgeeft en ondernemerschap toont. Hierbij ben je een inspirator voor je collega’s. De hoge diversiteit aan (internationale) klanten (van analytische instrumentatie, hoog complexe kwalificatie tools voor de semicon partners tot aan high end industriële systemen) en je betrokkenheid bij de verschillende fases van de gehele productontwikkeling, maken je dag enorm uitdagend en divers.



Wat breng je mee?

 • Een afgeronde technische wo-opleiding, b.v. Werktuigbouwkunde of Mechatronica
 • Affiniteit met hardware ontwikkeling, van tekentafel tot en met oplevering
 • Ruime ervaring met geïntegreerde hightech productontwikkeling

Wat bieden we jou?

Bij Demcon hechten we waarde aan een fijne werkplek. Zo hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk omdat we weten hoe belangrijk thuis is.

Verder kan je rekenen op onder andere:

 • Een goed, marktconform salaris
 • 31 vrije dagen en 8% vakantietoeslag
 • Een goede pensioenregeling bij Zwitserleven
 • De mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen via de Demcon Academy waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen
 • Een laptop en telefoon van het werk
 • Fietsplan
 • Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen

Heb je nog vragen over deze functie?

Heb je nog vragen over deze functie? We staan je graag te woord. Bel naar Kristiaan Kuit, manager engineering of Marleen Blanckenborg, corporate recruitervia 088 115 2000.

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van system architect?Dan zien we jouw CV graag tegemoet. Solliciteren kan via de sollicitatieknop.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."

sollicitatieprocedure.

Lijkt deze vacature je wat en ben je benieuwd naar het sollicitatieproces? Dat verloopt als volgt:.

 1. Solliciteren
  Je hebt gesolliciteerd! We bespreken het intern en reageren zo snel mogelijk.
 2. Telefoongesprek
  We hebben kort kennis gemaakt en willen elkaar beter leren kennen.
 3. Eerste gesprek
  Kijken of het van beide kanten klikt en of de verwachtingen kloppen.
 4. Tweede gesprek
  We gaan dieper in op een mogelijke samenwerking.
 5. Aanbod
  We zien beiden de match! Laten we een passend voorstel doen.
 6. Contract
  Je reactie op het aanbod is positief. We gaan de samenwerking definitief maken!