Stage: Ontwerpwijziging, op mechanisch en controlvlak, van 6-DoF stage demonstrator

Delft
Engineering
Student
Solliciteer direct

Op zoek naar een uitdagende mechatronische stage als HBO or WE-er? Kijk dan snel verder

Over Demcon

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact. Demcon high-tech systems is een multidisciplinaire ontwikkel- en engineeringspartner voor mechatronische uitdagingen, van concept tot realisatie, op het gebied van hightech systems.

Wat ga je doen?

Tijdens deze stage van 6 maanden ga je, samen met een medestagiair, een bestaande 6-DoF stage, met nauwkeurigheid in de ordegrootte van nanometers, aanpassen zodat hij als transporteerbare demonstrator kan dienen: 

  • Je gaat de stage aanpassen zodat hij transporteerbaar is en niet meer op een vibratie-isolatie tafel hoeft te staan. Toon aan dat er geen vibratie isolatie nodig is of implementeer een transporteerbare vibratie isolatie functionaliteit, gebruikmakend van dynamische analyse. 

  • Herontwerp het bestaande frame zodat het transporteerbaar is. 

  • Assemblage van het nieuwe ontwerp. 

  • Je retuned het control system zodat hij stabiel blijft zonder vibratie isolatie, waarbij je dynamische analyse toepast voor en nadat je de stage van de vibratie- isolatie tafel hebt gehaald. 

  • Je schrijft een ‘show’ programma en een GUI met Python of Matlab/Simulink waarbij je laat zien wat de stage kan doen in een beursomgeving. 

Met de uitgevoerde werkzaamheden is het mogelijk om een volwaardig stage-/afstudeerverslag te schrijven. Je krijgt de mogelijkheid om waardevolle praktijkervaring op te doen en daar staat een passende stagevergoeding tegenover. Let op dat deze opdracht bedoeld is voor 2 stagiaires. In het geval dat slechts één stagiair kan worden toegewezen, zal de scope van de opdracht in overleg met de stagiair worden aangepast. 

Wat breng je mee?

  • Een HBO of WO  denkniveau en opleiding in Werktuigbouwkunde, Mechatronica of Systems & Control 

  • Je kunt werken met Matlab en Simulink 

  • Je kunt werken met Solidworks (CAD) 

  • Je hebt praktische ervaring met het ontwerpen van regelsystemen 

  • Je hebt ervaring of op zijn minst affiniteit met dynamische analyse  

Wat bieden we jou?

DEMCON biedt een dynamische, groeiende en innovatieve organisatie. Met onze complexe projecten en multidisciplinaire teams bieden we je veel uitdaging en afwisseling in deze functie. Dankzij enthousiaste en toegewijde collega’s is onze werksfeer goed, open en informeel, met een platte organisatiestructuur. 

Je krijgt een vaste begeleider om je te coachen en alle wederzijdse wensen en verwachtingen stemmen we voor de start van de opdracht duidelijk af. Verder geeft de standaard werkwijze je de mogelijkheid, in een motiverende werksfeer, binnen het team te acteren. Je krijg dus een goede indruk hoe het is om deel uit te maken van de wereld van DEMCON. En dat kan een hele goede start van je carrière zijn. 

Heb je nog vragen over deze functie?

Heb je nog vragen over deze functie? We staan je graag te woord. Hessel.edelijn@demcon.com 

Hebben wij jouw interesse gewekt voor deze opdracht? Dan zien we jouw cv graag tegemoet. Solliciteren kan via de sollicitatieknop. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld 

 

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."