Stage: Markt Analyse Unmanned Systems

Delft
Staff & Management
Student
Solliciteer direct

Ben jij een ambitieuze en gedreven student op zoek naar een uitdagende stage? Heb jij affiniteiten met het maken van concurrentie analyses met meer diepte in je onderzoeken (per propositie) en ben je op zoek naar een marketingstage? Demcon unmanned systems, is op zoek naar een enthousiaste stagiair om ons team te versterken. Als stagiair Marktanalyse krijg je de kans om hands-on ervaring op te doen in het uitvoeren van marktonderzoek binnen de maritieme techniek sector en het analyseren van markttrends.

Over Demcon

Demcon Unmanned Systems (DUS) ontwikkelt en produceert hightech elektrische onbemande autonome vaartuigen (USV’s) voor inspectie-, monitoring- en onderhoudstoepassingen in binnenwateren, kust- en offshore-omgevingen. Wij leveren innovatieve oplossingen voor uiteenlopende sectoren, zoals defensie, veiligheid, industrie en de maritieme wereld. Als onderdeel van het Demcon-concern profiteren we van de synergie en expertise van een toonaangevend technologiebedrijf. Ons team bestaat uit hooggekwalificeerde professionals die zich inzetten voor het ontwikkelen van geavanceerde onbemande systemen en het bieden van hoogwaardige producten en diensten aan onze klanten.

Wat ga je doen?

Aspecten met waarmee je in aanraking komt:

  • Uitvoeren van marktonderzoek binnen de branche van autonome survey vessels om inzicht te krijgen in de huidige marktsituatie en concurrentieanalyse.
  • Uitvoeren van een analyse van netwerkorganisaties binnen de maritieme survey en offshore branches en de mogelijkheden die deze bieden.
  • Verzamelen en analyseren van gegevens met betrekking tot markttrends, klantgedrag en potentiële groeikansen binnen deze markt, nationaal en internationaal.
  • Rapporteren van bevindingen en aanbevelingen presenteren aan het managementteam.

 

Met de uitgevoerde werkzaamheden is het mogelijk om een volwaardig stage-/afstudeerverslag. Je krijgt de mogelijkheid om waardevolle praktijkervaring op te doen en daar staat een passende stagevergoeding tegenover.

Wat breng je mee?

Studierichting(en) aangeven

  • Je volgt een relevante HBO- of WO-opleiding, bijvoorbeeld in de richting van Marketing, Bedrijfskunde of commerciële economie.
  • Je hebt een analytische geest en sterke onderzoeks- en probleemoplossende vaardigheden.
  • Je bent communicatief vaardig en in staat om helder te rapporteren en te presenteren.
  • Je bent zelfstandig, proactief en kunt goed in teamverband werken.
  • Affiniteit met de techniek en de maritieme sector is een pré.

Wat bieden we jou?

DEMCON biedt een dynamische, groeiende en innovatieve organisatie. Met onze complexe projecten en multidisciplinaire teams bieden we je veel uitdaging en afwisseling in deze functie. Dankzij enthousiaste en toegewijde collega’s is onze werksfeer goed, open en informeel, met een platte organisatiestructuur.

Je krijgt een vaste begeleider om je te coachen en alle wederzijdse wensen en verwachtingen stemmen we voor de start van de opdracht duidelijk af. Verder geeft de standaard werkwijze je de mogelijkheid, in een motiverende werksfeer, binnen het team te acteren. Je krijg dus een goede indruk hoe het is om deel uit te maken van de wereld van DEMCON. En dat kan een hele goede start van je carrière zijn.

Heb je nog vragen over deze functie?

Heb je nog vragen over deze functie? We staan je graag te woord. Hessel.edelijn@demcon.com

Hebben wij jouw interesse gewekt voor deze opdracht? Dan zien we jouw cv graag tegemoet. Solliciteren kan via de  sollicitatieknop.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."