Stage: Integrating multiple cameras in an Unmanned Survey Vessel

Delft
Engineering
Student
Solliciteer direct

Introductie

Ben jij op zoek naar een uitdagende en leerzame stage? Dan ben je bij DEMCON Unmanned Systems aan het juiste adres!

Organisatie

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact. Demcon unmanned systems is ontwikkelaar en producent van elektrische autonome onbemande vaartuigen.

Functie

Bij DEMCON Unmanned Systems zijn verschillende boten ontwikkeld die op basis van RTK-GPS gegevens een geplande missie kunnen varen. Deze Unmanned Survey Vessels (USV’s) zullen in de nabije toekomst worden uitgebreid met collision avoidance strategieën op basis van LiDAR data. De schepen zullen dan autonoom obstakels kunnen vermijden met behulp van gegevens van LiDAR. Het is ook wenselijk de sensorsuite uit te breiden met meerdere camera’s zodat er een 360-zicht rond het schip kan worden verkregen. Deze cameragegevens kunnen dan ook gebruikt worden om obstakels te vermijden.


Tijdens deze stage zal je een systeem ontwerpen om camera’s in de sensorsuite op te nemen. De beelden van de camera moeten worden opgehaald en  worden samengevoegd. Het samengevoegde beeld moet vervolgens worden omgezet in een Robotic Operating System (ROS) bericht, zodat het kan worden gepubliceerd naar andere systeemknooppunten. De volgende stap is het kalibreren van de gegevens van het samengevoegde beeld met LiDAR-gegevens, zodat aan elk LiDAR-punt een kleurwaarde kan worden toegekend, wat handig is voor filter-, segmentatie- en classificatiedoeleinden. Het is belangrijk dat het camerasysteem en de bijbehorende software zo wordt ontwerpen dat de camera’s modulair kunnen worden vervangen.


Ook zal jij de autonome functionaliteiten op embedded systemen moeten ontwerpen, implementeren en testen. Tijdens de implementatiefase zal je moeten programmeren in C++. Ervaring met deze programmeertaal is dan ook gewenst.Functie-eisen

 • Masterstudent op het gebied van; Electrical Engineering, Mathematics & Computer Science;
 • Ervaring met programmeren
 • Ervaring met  C++

Aanbod

Demcon biedt een dynamische, groeiende en innovatieve organisatie. Met onze complexe projecten en multidisciplinaire teams bieden we een goed klimaat voor deze opdracht. Dankzij enthousiaste en toegewijde collega’s is onze werksfeer goed, open en informeel. Je wordt (dagelijks) begeleid door een collega van onze afdeling. We juichen eigen initiatief toe en geven je de ruimte om dit tot uiting te brengen. Verder bieden we je een afstudeervergoeding en veel flexibiliteit.

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze vacature kan je contact opnemen met recruitment via recruitment@demcon.com


Hebben wij jouw interesse gewekt voor deze opdracht? Dan zien we jouw cv graag tegemoet. Solliciteren kan via de sollicitatieknop.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."

sollicitatieprocedure.

Lijkt deze vacature je wat en ben je benieuwd naar het sollicitatieproces? Dat verloopt als volgt:.

 1. Solliciteren
  Je hebt gesolliciteerd! We bespreken het intern en reageren zo snel mogelijk.
 2. Telefoongesprek
  We hebben kort kennis gemaakt en willen elkaar beter leren kennen.
 3. Eerste gesprek
  Kijken of het van beide kanten klikt en of de verwachtingen kloppen.
 4. Tweede gesprek
  We gaan dieper in op een mogelijke samenwerking.
 5. Aanbod
  We zien beiden de match! Laten we een passend voorstel doen.
 6. Contract
  Je reactie op het aanbod is positief. We gaan de samenwerking definitief maken!