Stage Industrialization of an ultrasound scanner Maastricht

Maastricht
Engineering
Student
Solliciteer direct

Demcon heeft een prototype ontwikkeld van een ultrasoon systeem met de naam ‘Flood Dragon’. Dit systeem kan worden gebruikt als een draagbaar ultrasoon beeldvormingsapparaat voor menselijke en diergeneeskunde. Het systeem kan ook worden gebruikt als een ontwikkelingsplatform voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van ultrasone beeldvorming. Voorbeelden van dergelijke nieuwe toepassingen zijn:  

  • Automatische detectie van de dikte van vetlagen bij varkens
  • Ultrasone beeldvorming voor weefselkarakterisering

Over Demcon

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact. Demcon advanced mechatronics is een multidisciplinaire ontwikkel- en engineeringspartner voor mechatronische uitdagingen, van concept tot realisatie. 

Wat ga je doen?

Het huidige prototype maakt gebruik van een Raspberry Pi 4 als systeem-CPU. Deze component is momenteel niet beschikbaar vanwege componententekorten en is geen voldoende robuuste industriële oplossing. Daarom wordt voorgesteld om deze CPU te vervangen door een NXP i.MX 8M Plus. Ook het hart van het systeem, de “beamformer” kan worden geüpgraded omdat er een verbeterde versie van de chip beschikbaar is. Dit leidt tot een substantieel herontwerp van het prototype. Andere uitdagingen zijn om de vermogensdissipatie van het systeem laag te houden omdat het systeem passief gekoeld wordt. 

De opdracht omvat de herontwikkeling van de elektronica van het Flood Dragon ultrasound systeem. De activiteiten omvatten voornamelijk elektronische ontwikkeling en kunnen worden uitgebreid naar embedded software ontwikkeling.  


Innovatie en technologie:

– Implementatie van een ‘start of the art’ systeem CPU (NXP i.MX 8M Plus). 

– Deze processor bevat ook een AI-engine die kan worden toegepast voor weefselkarakterisering. (Demcon heeft samenwerkingsverbanden met Radboud Universiteit/UMC en Erasmus MC)

– Een nieuwe bundelvormerchip integreren om de mogelijkheden van de scanner uit te breiden naar een hoger frequentiebereik.

Wat breng je mee?

  • Voor deze functie is een sterke achtergrond in elektrotechniek vereist.
  • Ervaring met C++ programmering voor embedded toepassingen is een voordeel.

Wat bieden we jou?

  • De student wordt begeleid door twee Demcon engineers. Dit is zodanig dat bij afwezigheid van één van hen er altijd een back-up beschikbaar is voor de student. 
  • Binnen Demcon zijn er verschillende collega’s beschikbaar voor extra ondersteuning.

Heb je nog vragen over deze functie?

Voor meer informatie over de vacature van Mechanical Engineer kun je contact opnemen met Bibi van Berlo (Corporate Recruiter) via recruitment@demcon.com. 

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."