Stage: EMC referentie

Enschede
Engineering
Student
Solliciteer direct

Ben jij op zoek naar een uitdagend, toffe stage of afstudeeropdracht? Dan ben je bij DEMCON op de juiste plek!


Over Demcon

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact. Demcon is een ontwikkelaar en producent van technologie en innovatieve producten die bijdragen aan oplossingen voor technische en maatschappelijke problemen.

Wat ga je doen?

Er is binnen Demcon Enschede (Electrical Engineering Department) behoefte aan een zgn. nauwkeurige batterij gevoede referentie bron voor onze conducted en radiated emissie test setup in ons EMC lab. Deze genereert een referentie signaal, om deze test setups voor aanvang van de uiteindelijke uit te voeren testen te checken op fouten en onnauwkeurigheden. Via deze weg is het mogelijk om de kwaliteit van de test setups en de bijbehorende resultaten te waarborgen.

De referentie bron moet gedurende een langere tijd voldoen aan de gestelde eisen qua nauwkeurigheid op het gebied van frequenties en testlevels. Hierbij moet men denken aan een minimale levensduur van 5 jaar. Het resultaat zal een werkend proto type moeten worden welke alleen binnen het EMC lab van Demcon zal worden toegepast.

De volgende sub doelen zijn van toepassing voor de ontwerp opdracht:

• Requirements opstellen

• Functies definieren

• Concept ontwerp (Elektrisch, incl. simulaties)

• Elektrisch ontwerp (Schema’s en layout/Orcad en Cadence)

• Mechanisch ontwerp (Plastic enclosure design, 3D design solidworks, 3D print)

• Integratie, verificatie metingen en debuggen

Wat breng je mee?

Stageduur: 3 maanden

Ben je de stagiair/e die:

  • Proactief collega’s benadert

  • Zelfstandig kan werken.

Wat bieden we jou?

Jouw nieuwe team:

DEMCON biedt een dynamische, groeiende en innovatieve organisatie. Met onze complexe projecten en multidisciplinaire teams bieden we je veel uitdaging en afwisseling in deze functie. Dankzij enthousiaste en toegewijde collega’s is onze werksfeer goed, open en informeel, met een platte organisatiestructuur.

Je krijgt een vaste begeleider om je te coachen en alle wederzijdse wensen en verwachtingen stemmen we voor de start van de opdracht duidelijk af. Verder geeft de standaard werkwijze je de mogelijkheid, in een motiverende werksfeer, binnen het team te acteren. Je krijg dus een goede indruk hoe het is om deel uit te maken van de wereld van DEMCON. En dat kan een hele goede start van je carrière zijn.

Heb je nog vragen over deze functie?

Heb je nog vragen over deze functie? We staan je graag te woord. recruitment@demcon.com

Hebben wij jouw interesse gewekt voor deze opdracht? Dan zien we jouw cv graag tegemoet. Solliciteren kan via de  sollicitatieknop.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."