Stage: Cross-platform user interface frameworks

Enschede
Engineering
Student
Solliciteer direct

Ben jij op zoek naar een uitdagend, toffe stage? Dan ben je bij DEMCON op de juiste plek!

Over Demcon

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact. Demcon is een ontwikkelaar en producent van technologie en innovatieve producten die bijdragen aan oplossingen voor technische en maatschappelijke problemen.

Wat ga je doen?

Gebruikersinterfaces bestaan al lang. Het cross-platform bouwen ervan is de laatste jaren relevanter geworden. Dit geldt zeker voor producten met een embedded Linux platform. Om binnen DEMCON te profiteren van de beste frameworks voor de bekende programmeertalen, kan enig onderzoek gedaan worden naar bijvoorbeeld de beste performance, de minste ontwikkeluren, etc. Deze stage gaat over het uitvoeren van dit onderzoek en het maken van enkele/eerdere proof of concept applicaties om de conclusies te verifiëren.

Opdracht

Om cross-platform user interfaces goed te kunnen testen, worden de volgende onderdelen voorgesteld door het software team

Bepaal welke cross-platform frameworks er bestaan 

Momenteel worden binnen DEMCON talen gebruikt voor gebruikersinterfaces binnen producten (minimaal):

o C#/.NET

o C++

De student dient te onderzoeken welke frameworks voor deze talen bestaan en toepasbaar zijn op DEMCON.

Een proof of concept bouwen met de gevonden/geselecteerde frameworks

Om de prestaties, ontwikkelsnelheid en meer te bepalen, moet een proof of concept gebouwd worden waarmee de bruikbaarheid (voor DEMCON) van het framework bepaald kan worden.


Wat breng je mee?

HBO of WO student op het gebied van Computer Science, of een vergelijkbare studie

Ervaring met programmeren

Ervaring met  C++

Locatie: Enschede

Wat bieden we jou?

Demcon biedt een dynamische, groeiende en innovatieve organisatie. Met onze complexe projecten en multidisciplinaire teams bieden we een goed klimaat voor deze opdracht. Dankzij enthousiaste en toegewijde collega’s is onze werksfeer goed, open en informeel. Je wordt (dagelijks) begeleid door een collega van onze afdeling. We juichen eigen initiatief toe en geven je de ruimte om dit tot uiting te brengen. Verder bieden we je een vergoeding en veel flexibiliteit.

Heb je nog vragen over deze functie?

Voor meer informatie over deze vacature kan je contact opnemen met recruitment via recruitment@demcon.com

Hebben wij jouw interesse gewekt voor deze opdracht? Dan zien we jouw cv graag tegemoet. Solliciteren kan via de sollicitatieknop.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."