Stage: Bluetooth Mesh communication

Eindhoven
Engineering
Student
Solliciteer direct

Mesh networking voor 24 Bluetooth voetbal activiteiten trackers.

Over Demcon

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact. Demcon johan sports is een ontwikkelaar van GPS-volgsystemen voor het bewaken van de gezondheid en het verbeteren van de prestaties van sportteams. 

Wat ga je doen?

Achtergrond: 

Bij Demcon JOHAN Sports worden GPS & hartslagtrackers gemaakt voor voetbal- en hockeyteams om spelers optimaal te laten presteren en blessures te voorkomen.  Het systeem verzamelt data, met behulp van trackers die via Bluetooth communiceren tijdens wedstrijden en trainingen. Deze gegevens worden tijdens trainingen en wedstrijden gebruikt om de fitheid en belasting van de spelers te monitoren. De gegevens worden door de trackers via een hub naar een tablet van de coach gestuurd. Deze gegevens variëren van informatie over het aantal sprintmeters en versnellingen tot de tijd die in verschillende hartslagzones wordt doorgebracht. Meer dan 125 teams uit 28 landen gebruiken dit platform.

Tijdens wedstrijden en trainingen is het de bedoeling dat de trackers continu inzicht geven in de gegevens van de spelers. Er zijn echter enkele factoren die deze verbinding verstoren. Tijdens de wedstrijd beperkt ander radioverkeer de communicatieafstand. Daarnaast blokkeren of verstoren het lichaam van een speler en andere spelers de communicatie, als zij zich tussen de hub en de tracker bevinden. Geblokkeerde communicatie leidt ertoe dat de coach oude spelersgegevens ziet en onjuiste verschillen in waarden zoals de loopafstand.

Opdracht:

De opdracht is om te onderzoeken of Bluetooth mesh communicatie de beschikbaarheid van data voor de coach kan verbeteren tijdens wedstrijden en trainingen met daarbij veel radio storingen. Op dit moment wordt Bluetooth gebruikt in een stervorm, waarbij alle trackers communiceren met de centrale hub, die op zijn beurt communiceert met de tablet van de coach. De trackers sturen pakketjes op 1 Hz met updates over snelheid, hartslag, gelopen afstand en andere parameters, rechtstreeks naar de hub. Soms moet het hele veld overbrugd worden met alle verstoringen van dien. Het doel is te onderzoeken en aan te tonen of mesh-communicatie, waarbij het bericht via tussenliggende trackers naar de hub wordt gestuurd, een stabieler communicatiekanaal biedt in wedstrijdsituaties dan de huidige directe communicatie. Het is mogelijk een combinatie van mesh- en stercommunicatie te gebruiken en andere vormen van berichten te testen. De oplossingen kunnen worden gevalideerd tijdens wedstrijden van FC Twente in het stadion.

Wat breng je mee?

  • Relevante master opleiding richting electronics, informatica of computer science

Wat bieden we jou?

  • Mogelijke Master Stage 
  • Werkplek binnen het Johan Sports team in Best. Met mogelijkheid tot thuiswerken (eventueel 2 dagen per week).
  • Werk laptop
  • Een maandelijkse vergoeding

Heb je nog vragen over deze functie?

Voor meer informatie kun je mailen naar recruitment@demcon, t.a.v. Bibi van Berlo, Corporate Recruiter. Solliciteren kan via de sollicitatieknop.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."