Stage: Automatization of environmental impact analysis from CAD designs

Delft
Engineering
Student
Solliciteer direct

Introductie

Help jij ons vandaag om hightech en medische producten morgen duurzamer te maken?


Organisatie

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact. Demcon advanced mechatronics is een multidisciplinaire ontwikkel- en engineeringspartner voor mechatronische uitdagingen, van concept tot realisatie.


Functie

Demcon is een groeiend mechatronica-ontwerpbureau, waar veel verschillende soorten complexe producten worden ontworpen en soms vervaardigd: van medische apparatuur tot industriële automatiseringsmachines.
De impact van het productontwerp op het milieu is doorgaans moeilijk in te schatten. De invloed die een ontwerpwijziging heeft op de milieu-impact is daarom ook moeilijk te kwantificeren. We willen echter wel duurzamere ontwerpen maken.

Het doel van deze stage van 3-4 maanden is om dat proces gemakkelijker te maken, door een softwaretool te maken waarmee de ingenieur de milieu-impact kan evalueren, op basis van bestaande 3D CAD-ontwerpen.
Er bestaan verschillende databases met aannames over de impact van materialen, productieprocessen, enz.
Het milieu-effect hulpmiddel zou kunnen worden gemaakt door een functionaliteit te creëren die een database (zoals IDEMAT of CES) koppelt aan 3D CAD-software. 
De output van de tool zou een metriek voor CO2-equivalent effect moeten zijn. Dit zal de ontwerpers in staat stellen om snel zowel het effect van hun huidige ontwerp als, nog belangrijker, het effect van wijzigingen in het ontwerp te beoordelen.

De stage zou beginnen met een voorstudie, waarin wordt onderzocht welke tools en databases reeds bestaan, en vervolgens overgaan tot het voorstellen en bouwen van een oplossing die aan de behoeften van Demcon voldoet.


Functie-eisen

Deze stage is het meest geschikt voor een software engineer met een passie voor duurzaam design, of een andere technische achtergrond met affiniteit voor software design.


Locatie: Enschede of Delft.

Aanbod

Demcon biedt een dynamische, groeiende en innovatieve organisatie. Met onze complexe projecten en multidisciplinaire teams bieden we een goed klimaat voor deze opdracht. Dankzij enthousiaste en toegewijde collega’s is onze werksfeer goed, open en informeel. Je wordt (dagelijks) begeleid door een collega van onze afdeling. We juichen eigen initiatief toe en geven je de ruimte om dit tot uiting te brengen. Verder bieden we je een vergoeding en veel flexibiliteit.Inlichtingen

Voor meer informatie over deze vacature kan je contact opnemen met recruitment via recruitment@demcon.com

We jouw cv graag tegemoet. Solliciteren kan via de sollicitatieknop.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."

sollicitatieprocedure.

Lijkt deze vacature je wat en ben je benieuwd naar het sollicitatieproces? Dat verloopt als volgt:.

 1. Solliciteren
  Je hebt gesolliciteerd! We bespreken het intern en reageren zo snel mogelijk.
 2. Telefoongesprek
  We hebben kort kennis gemaakt en willen elkaar beter leren kennen.
 3. Eerste gesprek
  Kijken of het van beide kanten klikt en of de verwachtingen kloppen.
 4. Tweede gesprek
  We gaan dieper in op een mogelijke samenwerking.
 5. Aanbod
  We zien beiden de match! Laten we een passend voorstel doen.
 6. Contract
  Je reactie op het aanbod is positief. We gaan de samenwerking definitief maken!