Stage/Afstuderenopdracht: Electrosurgical generator for bipolar diathermy

Enschede
Engineering
Student
Solliciteer direct

Ben jij op zoek naar een uitdagend, toffe stage of afstudeeropdracht? Dan ben je bij DEMCON op de juiste plek!


Over Demcon

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact. Demcon is een ontwikkelaar en producent van technologie en innovatieve producten die bijdragen aan oplossingen voor technische en maatschappelijke problemen.

Wat ga je doen?

Tijdens chirurgie kan elektrisch vermogen worden gebruikt om bloedvaten dicht te branden, om overmatig bloeden te voorkomen, dit wordt diathermie genoemd. Om onbedoelde verbrandingen te voorkomen, moet het afgegeven vermogen geregeld worden aan de hand van de impedantie van het weefsel.

 Tijdens jouw stage of afstudeeropdracht ga je bezig met het ontwerp van een generator welke gebruikt kan worden voor diathermie. De volgende aspecten komen hierbij aan bod:

 • Concept opstellen:
  – Subfuncties herkennen
  –  Blokdiagram opstellen
 • Schema ontwerp:
  – Simulatie van schakelingen
  – Componentkeuze
  – Invoer in het CAD pakket
 •  PCB layout

 • Testen in het lab

Wat breng je mee?

Stageduur: 3 – 6 maanden

Ben je de stagiair/e die:

 • Proactief collega’s benadert

 • Zelfstandig kan werken.

Ben/heb je:

·        Student elektrotechniek richting elektronica

·        Affiniteit met analoge elektronica

·        Analyserend vermogen

·        Resultaat gedreven

Wat bieden we jou?

Jouw nieuwe team:

DEMCON biedt een dynamische, groeiende en innovatieve organisatie. Met onze complexe projecten en multidisciplinaire teams bieden we je veel uitdaging en afwisseling in deze functie. Dankzij enthousiaste en toegewijde collega’s is onze werksfeer goed, open en informeel, met een platte organisatiestructuur.

Je krijgt een vaste begeleider om je te coachen en alle wederzijdse wensen en verwachtingen stemmen we voor de start van de opdracht duidelijk af. Verder geeft de standaard werkwijze je de mogelijkheid, in een motiverende werksfeer, binnen het team te acteren. Je krijg dus een goede indruk hoe het is om deel uit te maken van de wereld van DEMCON. En dat kan een hele goede start van je carrière zijn.

Heb je nog vragen over deze functie?

Heb je nog vragen over deze functie? We staan je graag te woord. Bel naar Martijn Wams of Ewout Baars via 088 – 115 2000.

Hebben wij jouw interesse gewekt voor deze opdracht? Dan zien we jouw cv graag tegemoet. Solliciteren kan via de  sollicitatieknop.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."