Software engineer (C#, WPF, Vision)

Enschede
Engineering
Medior
Solliciteer direct

Werken als software engineer aan optische en vision opdrachten binnen Demcon focal. Dat betekent dat je werkt aan diverse uitdagende projecten en het leveren van concrete oplossingen voor onze klanten. Kom eens koffie drinken voor een kennismaking.

Over Demcon

Demcon Focal maakt deel uit van de Demcon groep en is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van opto-mechatronische systemen en complexe vision systemen. Bij Demcon Focal werken we aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van optica, lens assemblages, 2D en 3D inspectie methodes, real-time computational technieken en kunstmatige intelligentie. Onze oplossingen hebben toepassingen in verschillende vakgebieden zoals in de semiconductor, biomedische, ruimtevaart, en agro-food industrie.

Wat ga je doen?

Je bent goed in staat om mee te denken met uiteenlopende vragen van de klant en weet dit te vertalen naar oplossingen en voorstellen voor de software die in onze projecten gemaakt gaat worden. Je komt te werken in een multidisciplinair team waarin ruimte is voor verdere groei en ontwikkeling.

In deze functie zul je voornamelijk werken aan uitdagende optical and vision projecten. In deze projecten wordt onder andere gewerkt aan verlichtingsoptiek, beeldvormende optiek en zeer nauwkeurige 2D en 3D meetsystemen. Er wordt o.a. gewerkt aan systemen voor licht gebaseerde oppervlaktekarakterisatie en industriele inspecties (machine vision). Een belangrijk onderdeel van deze vision oplossingen is de bijbehorende software laag, waarin de verbinding wordt gemaakt tussen de verschillende componenten (hard- en software) en de user interface. Hiermee speel je als software engineer een belangrijke rol in de totale oplossing.


Wat breng je mee?

 • Je hebt minimaal een HBO – diploma, bij voorkeur in de richting Elektrotechniek, Technische Informatica of Technische Computerkunde;
 • Minimaal 3 jaar ervaring met ontwikkeling van software;
 • Je hebt ervaring met C#/WPF/.NET en houdt je vakkennis op peil;
 • Affiniteit met vision toepassingen is een pré;
 • Je hebt kennis van of ervaring met diverse aspecten van software ontwikkeling zoals bijvoorbeeld asynchronous programming, user interaction & GUI design, and use of API’s (consume & create);
 • Je bent goed in staat om risico’s in te schatten;
 • Verder ben je analytisch sterk, beschik je over een goed conceptueel vermogen, resultaatgericht, energiek en gedreven.

Wat bieden we jou?

Bij Demcon hechten we waarde aan een fijne werkplek. Zo hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk omdat we weten hoe belangrijk thuis is.

Verder kan je rekenen op onder andere:

 • Een goed, marktconform salaris;
 • 31 vrije dagen en 8% vakantietoeslag; 
 • Een goede pensioenregeling bij Zwitserleven; 
 • De mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen via de Demcon Academy waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen;
 • Een laptop en telefoon van het werk;
 • Fietsplan;
 • Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen.

Heb je nog vragen over deze functie?

Heb je nog vragen over deze functie? We staan je graag te woord. Bel naar Bram Siebers via 088 – 115 2000.

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van software engineer? Dan zien we jouw cv graag tegemoet. Solliciteren kan via de  sollicitatieknop.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."