Software engineer autonome systemen

Enschede
Engineering
Medior
Solliciteer direct

Impact hebben op de veiligheid van Nederland als software engineer!  Wij vertellen je graag meer hierover.

Over Demcon

DEMCON Defense & Security Systems werkt samen met de Nederlandse defensie op een aantal thema’s samen: energievoorziening (elektriciteit, warmte, koeling) op grote schaal, zoals voor voertuigen of kampementen, en op kleine (draagbare) schaal; en autonome systemen, het ontwikkelen van technologie voor onbemande en (semi-)autonome systemen.

Wat ga je doen?

DEMCON Defense & Security Systems (zie defense & security – Demcon) werkt samen met de Nederlandse defensie op een aantal thema’s samen: energievoorziening (elektriciteit, warmte, koeling) op grote schaal, zoals voor voertuigen of kampementen, en op kleine (draagbare) schaal; en autonome systemen, het ontwikkelen van technologie voor onbemande en (semi-)autonome systemen.

Als software engineer zorg jij voor het ontwerp en de implementatie van de softwarearchitectuur van autonome systemen. Dat kunnen kleine verkenningsrobotjes zijn, maar ook grotere voertuigen die autonoom moeten navigeren, of zelfs kleine drones die vanuit een voertuig aangestuurd worden.

Je bent verantwoordelijk voor zaken als:

 • Architectuurontwerp 

             –  Interfaces en communicatie, zowel intern als extern

              – Separation of concerns

 • Integratie

             – CI/CD

               – Testing en verificatie

                – Deployment

Je werkt samen met experts op het gebied van autonome navigatie, localisation & mapping en system engineering aan simulatie en realisatie van moderne autonome technieken en systemen.

Wat breng je mee?

 • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding Informatica of vergelijkbaar;
 • Ervaring met het ontwerpen van software;
 • Ervaring met zaken als python, C++, C#, ROS2, Unity, GitLab, CI/CD, Docker;

Wat bieden we jou?

Bij Demcon hechten we waarde aan een fijne werkplek. Zo hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk omdat we weten hoe belangrijk thuis is.

Verder kan je rekenen op onder andere:

 • Een goed, marktconform salaris;
 • 31 vrije dagen en 8% vakantietoeslag;
 • Een goede pensioenregeling bij Zwitserleven; 
 • De mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen via de Demcon Academy waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen;
 •  Een laptop en telefoon van het werk;
 • Fietsplan;
 • Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen.

Heb je nog vragen over deze functie?

Heb je nog vragen over deze functie? We staan je graag te woord. Bel naar Geert Folkertsma (manager engineering)  via 088 – 115 2000.

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van software engineer? Dan zien we jouw cv graag tegemoet. Solliciteren kan via de  sollicitatieknop.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."