Software Architect High Tech System

Delft
Engineering
Lead / senior
Solliciteer direct

Ben je op zoek naar een afwisselende baan als Embedded Software Architect waar je met multifunctionele teams werkt aan diverse oplossingen voor klanten en wil je bijdragen aan het uitbouwen van een team. Lees dan verder.

Over Demcon

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact. Demcon is een multidisciplinaire ontwikkel- en engineeringspartner voor mechatronische uitdagingen, van concept tot realisatie, waarbij er onderscheid wordt gemaakt tussen High-Tech Systems en Lifesciences&Health.

Wat ga je doen?

Als Senior embedded software architect in de afdeling High-Tech systems in Delft speel je een cruciale rol in het ontwerpen, onwikkelen en testen van embedded software, besturings software en gebruikers interfaces voor nieuwe mechatronische high-tech systemen en producten. Je werkt met meerdere programmeertalen, besturingssystemen en tools, afhankelijk van de specifieke projectbehoeften en toepassingen. Het handhaven van een hoge kwaliteitsstandaard voor de software is erg belangrijk voor ons, dus het opzetten van geautomatiseerde tests en code reviews zijn ook standaard aspecten van het werk. We proberen software te ontwikkelen waar we trots op kunnen zijn, software die niet alleen werkt, maar ook onderhoudbaar en begrijpelijk is. Dit alles doe je niet alleen, in de projecten werk je samen in multidisciplinaire teams en in goed overleg met de klant. 


Hiernaast breng je met jou ervaring het team in Delft naar een hoger plan. Dit betekent dat je je inzet om collega’s vakinhoudelijk te coachen, je mee zorg draagt voor de kwaliteit van het geleverde werk in de afdeling en het ontwikkelen van de competenties binnen het team. je onderhoudt hierbij een goede band met de afdelingen software engineering in onze andere bedrijven en trekt waar nodig samen op. Je hebt hierbij oog voor de ontwikkelingen in de (toekomstige) markt en signaleert nieuwe behoeftes. 

Wat breng je mee?

HBO/WO-diploma in software engineering, electrical engineering of vergelijkbaar

Je hebt minimaal 7 jaar ervaring met het ontwikkelen van high tech systemen;

Je hebt ervaring/kennis van de volgende talen C, C++ en Python

Een passie om het vak te delen met anderen


Wat bieden we jou?

Bij Demcon kom je terecht in een groeiend en innovatief bedrijf.

Ondernemend als we zijn, zetten we ons volledig in om complexe technische uitdagingen op te lossen. Met onze multidisciplinaire teams nemen we eigenaarschap in projecten door onze klanten te voorzien van werkende oplossingen en hen toegevoegde waarde te bieden. Dit creëert vele mogelijkheden voor jou, waaronder een grote verscheidenheid aan werk en mogelijkheden om je carrière te ontwikkelen. Zowel via hands on ervaring met mooie projecten, als via ons intern kennisuitbreidingsprogramma, Demcon Academy, krijg je alle kansen voor professionele groei. Wij moedigen onze medewerkers aan om eigen initiatief te nemen en faciliteren dit door je de juiste voorwaarden te bieden in een open en kansrijke omgeving. 

Verder kan je rekenen op onder andere:

Een goed, marktconform salaris;

31 vrije dagen en 8% vakantiegeld;

Een goede pensioenregeling bij Zwitserleven;

Volg via de Demcon Academy opleidingen of cursussen waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen;

Een laptop van het werk;

Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen.

Dankzij onze enthousiaste en betrokken collega’s is de bedrijfscultuur te omschrijven als informeel en open met korte communicatielijnen.

Heb je nog vragen over deze functie?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met recruitment via hessel.edelijn@demcon.com.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."