“Gaaf dat patiënten en artsen vertrouwen op mijn software”

Senior software engineer Pieter Bijleveld werkt 8 jaar bij Demcon en heeft uiteenlopende besturingssoftware ontwikkeld. Hij vertelt over de beademingsmodule die wordt ingezet voor pasgeborenen tot aan volwassenen. Een product waar hij heel trots op is.

Wat is je het meest bijgebleven van dit project?

Het allermooiste in het hele ontwikkelingsproces vind ik het moment waarop je voor het eerst het hele apparaat ziet, het prototype. In het geval van de beademingsmodule wordt dan een kunstlong gekoppeld aan de software die ik heb ontwikkeld. Dat is echt gaaf om te zien!

Waarom is dit moment zo bijzonder?

Het is altijd spannend als een product klaar is voor de markt en de software release gaat plaatsvinden. Dan wordt namelijk een patiënt echt afhankelijk van de software. Ooit zei iemand tegen mij: ‘Je moet je afvragen of je je eigen kind of geliefde hieraan durft te koppelen.’ Als dit niet het geval is, is je product niet klaar voor de markt. Als jij je product niet vertrouwt, waarom een ander dan wel?

Wat maakt jou trots op dit product?

Op het moment dat je product de markt op gaat, laat je het los. Dat is eigenlijk wel jammer. Ik zou het geweldig vinden om mijn apparaat gebruikt te zien worden in de praktijk. Hoe gaaf is het dat mensen vertrouwen op mijn software? De verpleger hoeft niet de hele nacht bij de patiënt te blijven zitten, want het product geeft een melding. Ze vertrouwen volledig op datgene wat ik heb ontwikkeld. Dit is voor mij als software engineer het grootste compliment dat ik kan krijgen.

Wil je graag meer weten over software engineering bij Demcon? Kom dan eens langs voor een kop koffie (of thee). Stuur een mail naar coffee@demcon.com en we nemen graag contact met je op!

beademingssystemen

meer over het project.

Demcon macawi respiratory systems beschikt over unieke expertises van beademing en medisch apparatuur gecombineerd met specialistische kennis over beademings- en analyse-algoritmes. Het hart van de beademingssystemen is een hoog dynamische centrifugaal blower, die het mogelijk maakt om met één apparaat – door alleen slangen te wisselen – elke patiënt, van tevroeggeborene tot volwassene, te beademen. Deze unieke technologie levert Demcon macawi raspiratory systems als module aan fabrikanten van complete beademingssystemen. Daarnaast ontwikkelt Demcon macawi respiratory systems klantspecifieke beademingsmodules.

meer over Demcon macawi respiratory systems