Service & test engineer

Enschede
Production & Supply chain
Medior
Solliciteer direct

Introductie

Voor een nieuwe bedrijfsunit binnen Demcon production zijn we op zoek naar ondernemende (lead) service en test engineers met een hart voor techniek, die niets liever zien dan een systeem dat ‘tot leven komt’ en ‘doet wat het moet doen’. 

Organisatie

De business unit industrial production projects is net begonnen als de nieuwste assemblagelocatie en opereert als zelfstandige unit binnen Demcon production. Industrial production projects richt zich als contractmanufacturer op machine- en apparatenbouw voor OEM’s en producerende partijen. De kern van onze club draait om industrialisatie, (pre-)series assemblage, testing en service. Het team bestaat nu uit enthousiaste assemblage- en testmedewerkers, een aantal hardware en industrialisatie engineers & (project)management die van een uitdaging houden en weten door te pakken. Dit team zal pas compleet zijn als we ook de software naar onze hand weten te zetten. 

Functie

Als service & test engineer zorg jij ervoor dat wordt aangetoond dat de geproduceerde (deel)systemen, volgens specificatie functioneren en blijven functioneren. Dit doe je door het schrijven, ontwerpen én uitvoeren van de teststappen van modules en systemen. Je doet dit zowel in onze nieuw op te zetten productielocatie als op locatie bij onze klanten. Je werkzaamheden omvatten o.a. het schrijven/modificeren van testsoftware als ook het maken van (specificaties voor) testopstellingen. Daarnaast help je zelf ook mee met het vlot oplossen van complexe problemen en neem je initiatief in praktische besluiten, die ervoor zorgen dat onregelmatigheden worden geanalyseerd én opgelost. Indien nodig neem je het initiatief om het ontwerp van het systeem aan (te laten) passen, zodat de testbaarheid en servicegerichtheid toeneemt.

Functie-eisen

 • Minimaal een hbo-opleiding richting Mechatronica, Software, Electronica;
 • Hands-on en comfortabel in ME, EE en S domeinen; 
 • Je hebt enige kennis van software, bijvoorbeeld Beckhoff;
 • Communicatief, je vindt het leuk om oplossingen toe te lichten bij de klant;
 • Zelfstandig, je bent in staat jouw eigen werk te organiseren;
 • Analytisch, jij analyseert en lost op;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;  
 • Je bent oplossingsgericht, motiverend voor je omgeving, proactief, gedreven en flexibel.

Aanbod

Een ‘once-in-a-lifetime’ opportunity om vanaf de opbouw betrokken te zijn bij nieuwe vestiging binnen een geweldig bedrijf. 

Bij Demcon hechten we waarde aan een fijne werkplek. Zo hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk omdat we weten hoe belangrijk thuis is.

Verder kan je rekenen op onder andere:

 • Een goed, marktconform salaris;
 • 38 vrije dagen en 8% vakantietoeslag;
 • Een goede pensioenregeling bij PMT;
 • De mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen via de Demcon Academy waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen;
 • Fietsplan;
 • Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen.

Inlichtingen

Heb je nog vragen over deze functie? We staan je graag te woord. Bel naar Sytze Spijksma (business unit manager industrial production projects) of Laure Barts (HR business partner) via 088 – 115 20 00.

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van service & test engineer? Dan zien we jouw cv graag tegemoet. Solliciteren kan via de sollicitatieknop.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."

sollicitatieprocedure.

Lijkt deze vacature je wat en ben je benieuwd naar het sollicitatieproces? Dat verloopt als volgt:.

 1. Solliciteren
  Je hebt gesolliciteerd! We bespreken het intern en reageren zo snel mogelijk.
 2. Telefoongesprek
  We hebben kort kennis gemaakt en willen elkaar beter leren kennen.
 3. Eerste gesprek
  Kijken of het van beide kanten klikt en of de verwachtingen kloppen.
 4. Tweede gesprek
  We gaan dieper in op een mogelijke samenwerking.
 5. Aanbod
  We zien beiden de match! Laten we een passend voorstel doen.
 6. Contract
  Je reactie op het aanbod is positief. We gaan de samenwerking definitief maken!