Senior software engineer medical

Enschede
Engineering
Lead / senior
Solliciteer direct

Introductie

Als senior software engineer ben je betrokken bij de ontwikkeling van medische apparatuur gedurende de verschillende fases van de gehele productontwikkeling. Je technisch inzicht, ervaring en probleemoplossend vermogen stelt je in staat om samen met het team complexe oplossingen te realiseren met een hoge betrouwbaarheid.


Organisatie

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact.

Demcon life sciences & health is een multidisciplinaire ontwikkel- en engineeringspartner voor mechatronische uitdagingen, van concept tot realisatie, op het gebied van life sciences & health.
Functie

Je bent in staat risico’s te identificeren en waar nodig zet je haalbaarheidsstudies op voor het ontwerp. Je komt te werken in een scrum omgeving waar teamwerk en nauwe samenwerking met diverse disciplines belangrijk zijn. Je kunt abstracte concepten, functioneel en technische ontwerpen vertalen naar heldere en duidelijke software/architectuur. Je bent in staat om je architectuur te vertalen in begrijpbare termen naar de project manager en je teamleden en deze te bewaken tijdens het project. Je werkt hierbij volgens het medisch proces en bent vaardig en zorgvuldig in het documenteren van requirements tot verificatie.


Functie-eisen

 • Je hebt een technische achtergrond op academisch niveau
 • Je hebt ruime ervaring in technische software ontwikkeling opgedaan in diverse rollen en in verschillende projecten
 • Je bent bekend met meerdere programmeertalen (o.a. C, C++, C#, Python) op verschillende platformen (o.a. Linux, Windows) en processoren (o.a. ARM, Intel)
 • Je bent communicatief sterk en goed in staat om risico’s in te schatten
 • Verder ben je analytisch sterk, beschik je over een goed conceptueel vermogen, resultaatgericht, energiek en gedreven
 • Ervaring met het ontwikkelen van medische producten en systemen is een pre

Aanbod

Bij Demcon hechten we waarde aan een fijne werkplek. Zo hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk omdat we weten hoe belangrijk thuis is.

Verder kan je rekenen op onder andere:

 • Een goed, marktconform salaris
 • 31 vrije dagen en 8% vakantietoeslag;
 • Een goede pensioenregeling bij Zwitserleven
 • De mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen via de Demcon Academy waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen
 • Een laptop en telefoon van het werk
 • Fietsplan
 • Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen


Inlichtingen

Heb je nog vragen over deze functie? We staan je graag te woord. Bel naar Peter Visser, groupleader software engineering of Marleen Blanckenborg, corporate recruiter via 088 115 2000.

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van software engineer? Dan zien we jouw CV graag tegemoet. Solliciteren kan via de  sollicitatieknop.

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."

sollicitatieprocedure.

Lijkt deze vacature je wat en ben je benieuwd naar het sollicitatieproces? Dat verloopt als volgt:.

 1. Solliciteren
  Je hebt gesolliciteerd! We bespreken het intern en reageren zo snel mogelijk.
 2. Telefoongesprek
  We hebben kort kennis gemaakt en willen elkaar beter leren kennen.
 3. Eerste gesprek
  Kijken of het van beide kanten klikt en of de verwachtingen kloppen.
 4. Tweede gesprek
  We gaan dieper in op een mogelijke samenwerking.
 5. Aanbod
  We zien beiden de match! Laten we een passend voorstel doen.
 6. Contract
  Je reactie op het aanbod is positief. We gaan de samenwerking definitief maken!