Senior Software Engineer High Tech Delft

Delft
Engineering
Lead / senior
Solliciteer direct

Ben je op zoek naar een afwisselende baan als Sr Software Engineer in een high-tech veld? Ontwikkel je jezelf graag verder in multidisciplinaire teams, terwijl je bijdraagt aan high-tech systemen en bijdraagt aan het uitbouwen van een team? Lees dan verder

Over Demcon

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact. Demcon high-tech systems is een multidisciplinaire ontwikkel- en engineeringspartner voor mechatronische uitdagingen, van concept tot realisatie.

Wat ga je doen?

Als Senior Software engineer bij Demcon high tech systems Delft speel je een belangrijke rol in het ontwerpen, ontwikkelen en testen van embedded software en besturingssoftware voor nieuwe high-tech systemen en producten. Daarbij begin je in projecten voor de ontwikkeling van eerste generatie commerciële laser satellietcommunicatiesystemen, voor grondstations, op vliegtuigen en in de ruimte. Modulariteit, betrouwbaarheid en optimalisatie voor hoog-volume productie staan daarbij centraal.

Wegens de verscheidenheid van projecten, liggen er daarna ook kansen om te werken aan producten voor de halfgeleiderindustrie en aan medische systemen.

Je werkt met meerdere programmeertalen, besturingssystemen en tools, afhankelijk van de specifieke projectbehoeften en toepassingen.

Daarnaast zet je geautomatiseerde tests en code reviews op om de software kwaliteit te waarborgen. We maken gebruik van Continuous Delivery/DevOps best practices om de software ontwikkeling te stroomlijnen, gezamenlijk leren te bevorderen en onszelf continu te verbeteren.

Je werkt in multidisciplinaire teams, met externe ontwikkelpartners en in overleg met de klant. Communicatie en samenwerking zijn daarbij erg belangrijk om tot een mooi gezamenlijk resultaat te komen.

Hiernaast breng je met jouw ervaring het software team in Delft naar een hoger plan. Dit betekent dat je je inzet om collega’s vakinhoudelijk te coachen, meehelpt in het ontwikkelen van de competenties binnen het team, en de kwaliteit van het geleverde werk toetst

Wat breng je mee?

 • Afgeronde HBO of WO-opleiding in software engineering, electrical engineering of vergelijkbaar.
 •  Je hebt minimaal 6 jaar relevante werkervaring in het schrijven in de volgende talen: C, C++, Python, en het werken met microcontrollers. Ook kan kennis van Rust van pas komen.
 •  Je hebt de communicatieve vaardigheden om je werk over te brengen en in grote teams samen te werken.
 • Je hebt een passie om je vak te delen met anderen.
 •  Kennis van FPGAs en/of Matlab/Simulink is een pré

Wat bieden we jou?

Bij DEMCON kom je terecht in een dynamisch, groeiend en innovatief bedrijf. We hechten veel waarde aan een fijne werkplek. Zo voorzien we je graag van zit-stabureaus en dubbele schermen op kantoor. Daarnaast hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk omdat we weten hoe belangrijk thuis is.

Verder kan je rekenen op onder andere:

 • Een goed, marktconform salaris;
 • 31 vrije dagen en 8% vakantiegeld;
 • Een goede pensioenregeling bij Zwitserleven;
 • Volg via de Demcon Academy opleidingen of cursussen waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen;
 • Een laptop van het werk;
 • Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen.

Heb je nog vragen over deze functie?

Ben je enthousiast geworden over deze functie? Solliciteer dan snel via de sollicitatiebutton.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hessel Edelijn, Corporate Recruiter, via +31 88 146 9052

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."