Senior Mechanical Engineer High Tech Systems

Delft
Engineering
Lead / senior
Solliciteer direct

Introductie

Ben je toe aan een vervolgstap met interessante technische- en persoonlijke vraagstukken? Het team van mechanical engineers in Delft is groeiende. We zoeken een zwaargewicht, die mens en techniek kan verbinden. Ligt hier jouw kracht? Dan ben jij de collega die we zoeken!

Organisatie

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact. Demcon advanced mechatronics is een multidisciplinaire ontwikkel- en engineeringspartner voor mechatronische uitdagingen, van concept tot realisatie. 

Functie

In de functie van senior mechanical engineer bij Demcon krijg je te maken met een grote variatie aan complexe systemen en producten. Samenwerking met de afdelingen mechatronica, elektronica, software en productie spelen hierbij een belangrijke rol. Je bent verantwoordelijk voor het mechanische deel van ontwerpvraagstukken. In je rol ben je betrokken vanaf specificatie, de conceptfase, tot en met integratie. Je draagt zorg voor engineering en onderbouwing van het concept, door het maken van berekeningen en testopstellingen. Je werkt het volledige constructiedossier uit, zorgt voor de uitbesteding van de kritische componenten van het systeem en stuurt vervolgens de realisatie aan. Gedurende het hele traject, overleg je met de andere disciplines om tot een totaalontwerp te komen en je voelt je verantwoordelijk voor het ontwerp dat jij onder je hoede hebt.

Je hebt ervaring met en interesse in de hightech wereld. Hierin krijg je veel verantwoordelijkheid en vrijheid om in overleg met je groepsleider projecten te definieren die passen bij jouw achtergrond. Als senior voeg je body toe aan het team van mechanen en neem je de junioren mee in het vakgebied. Deze open benadering typeert onze cultuur, net als de persoonlijke en betrokken werksfeer.

Functie-eisen

 • Een afgeronde wo-opleiding, werktuigbouwkunde, natuurkunde of materiaalkunde;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring als mechanical engineer in de ontwikkeling van hightech systemen. Ervaring met optiek is hierbij van belang;
 • Je zoekt diepgang in fijnmechanische constructieprincipes, analysemethodes en DFX;
 • Junioren begeleiden vind je leuk;
 • Vaardig met 3D CAD, bij voorkeur SolidWorks;
 • Je draagt graag verantwoordelijkheid tot en met verificatie van het eindproduct;
 • Je bent niet bang om op anderen af te stappen;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Passie en verantwoordelijkheidsgevoel.

Aanbod

Bij Demcon kom je terecht in een groeiend en innovatief bedrijf. We worden gedreven doordat we écht iets kunnen bijdragen aan de maatschappij. We zetten ons vol overgave in om antwoord te krijgen op complexe vraagstukken die nooit eerder zijn gesteld. Dit biedt veel uitdaging en afwisseling, want ieder project is uniek. Eigen initiatief juichen we toe en je krijgt hier alle ruimte voor. Dankzij autonomie in je werk ervaar je veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Met enthousiaste, nieuwsgierige en betrokken collega’s zijn de lijnen in onze organisatie kort en kunnen we altijd op elkaar rekenen.

Inlichtingen

Voor meer informatie kun je contact opnemen met recruitment via recruitment@demcon.com

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."

sollicitatieprocedure.

Lijkt deze vacature je wat en ben je benieuwd naar het sollicitatieproces? Dat verloopt als volgt:.

 1. Solliciteren
  Je hebt gesolliciteerd! We bespreken het intern en reageren zo snel mogelijk.
 2. Telefoongesprek
  We hebben kort kennis gemaakt en willen elkaar beter leren kennen.
 3. Eerste gesprek
  Kijken of het van beide kanten klikt en of de verwachtingen kloppen.
 4. Tweede gesprek
  We gaan dieper in op een mogelijke samenwerking.
 5. Aanbod
  We zien beiden de match! Laten we een passend voorstel doen.
 6. Contract
  Je reactie op het aanbod is positief. We gaan de samenwerking definitief maken!