Robotica engineer autonome systemen

Enschede
Engineering
Medior
Solliciteer direct

Introductie

Heb jij kennis over autonome navigatie? Heb je ervaring met robots en onbemande systemen? Of wil je bijvoorbeeld machine learning toepassen op échte problemen? Werk met ons mee aan onbemande en autonome systemen!

Organisatie

DEMCON Defense & Security Systems werkt samen met de Nederlandse defensie op een aantal thema’s samen: energievoorziening (elektriciteit, warmte, koeling) op grote schaal, zoals voor voertuigen of kampementen, en op kleine (draagbare) schaal; en autonome systemen, het ontwikkelen van technologie voor onbemande en (semi-)autonome systemen.Functie

Je wordt onderdeel van een team dat in meerdere projecten al die facetten van autonomie ontwikkelt. Dat zijn dus echt moderne algoritmen en software, soms rechtstreeks van wetenschappelijke publicaties, die toegepast worden op echte systemen. Het team doet dingen als:

·        Ontwikkelen simulatieomgevingen (bijvoorbeeld in Unity)

o   Wereldgeneratie

o   Sensor-simulatie (lidar, gps, dieptecamera, IMU, …)

·        Implementeren en configureren van autonome navigatietechnieken zoals

o   Visual of Lidar odometry

o   SLAM

o   Routeplanning

o   Scene segmentation

·        Ontwikkelen autonoom tactisch gedrag, bijvoorbeeld door middel van

o   Behaviour trees

o   Deep Reinforcement Learning

Sommige projecten draaien om het ontwikkelen van een simulator; in andere projecten worden algoritmen geïntegreerd op een onbemand voertuig van derden. Demcon heeft ook twee eigen testrobots (indoor en outdoor) voor ontwikkeling en testen van autonome functies.


Functie-eisen

Een afgeronde hbo- of wo-opleiding in de richting van robotics, systems & control, KI/AI, computer science—of een andere technische opleiding met relevante inhoud voor de genoemde activiteiten.
Ervaring met aspecten van autonome navigatie (lokalisatie, navigatie, sensor fusion, image processing); of andere aspecten van robotica en een gezonde overtuiging dat navigatie ook snel te leren is.
Het is een voordeel als je al bekend bent met ROS 2 en simulatieprogramma’s zoals Unity of Gazebo.


Aanbod

Bij Demcon hechten we waarde aan een fijne werkplek. Zo hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk omdat we weten hoe belangrijk thuis is.

Verder kan je rekenen op onder andere:

 • Een goed, marktconform salaris;
 • 31 vrije dagen en 8% vakantietoeslag; 
 • Een goede pensioenregeling bij Zwitserleven; 
 • De mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen via de Demcon Academy waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen;
 • Een laptop en telefoon van het werk;
 • Fietsplan;
 • Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen.Inlichtingen

Heb je nog vragen over deze functie? We staan je graag te woord. Bel naar Geert Folkertsma (manager engineering) via 088 – 115 2000.

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van robotica engineer? Dan zien we jouw cv graag tegemoet. Solliciteren kan via de  sollicitatieknop.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld."samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."

sollicitatieprocedure.

Lijkt deze vacature je wat en ben je benieuwd naar het sollicitatieproces? Dat verloopt als volgt:.

 1. Solliciteren
  Je hebt gesolliciteerd! We bespreken het intern en reageren zo snel mogelijk.
 2. Telefoongesprek
  We hebben kort kennis gemaakt en willen elkaar beter leren kennen.
 3. Eerste gesprek
  Kijken of het van beide kanten klikt en of de verwachtingen kloppen.
 4. Tweede gesprek
  We gaan dieper in op een mogelijke samenwerking.
 5. Aanbod
  We zien beiden de match! Laten we een passend voorstel doen.
 6. Contract
  Je reactie op het aanbod is positief. We gaan de samenwerking definitief maken!