Quality lead engineer

Enschede
Quality
Medior
Solliciteer direct

Heb jij ervaring met kwaliteit in een productieomgeving? En spreken medische en high-tech systemen je aan? Dan heeft Demcon je iets te bieden!

Voor Demcon production zijn we op zoek naar een quality lead engineer die onze kwaliteitsafdeling komt versterken. We houden ons bezig met alle aspecten van kwaliteit in productie, van industrialisatie tot volumeproductie.

Wij zijn een jonge, dynamische en snelgroeiende organisatie, waarin veel ruimte is voor eigen inbreng. Het quality team bij Demcon production zorgt dat de kwaliteit van onze producten altijd geborgd is, dit doen we door deelname in New Product Introduction (NPI) projectteams, troubleshooten, ondersteunen bij problemen in productie en de organisatie helpen continu te verbeteren.

Over Demcon

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact.

Demcon production is partner voor pre-productie en (serie-)productie van complexe systemen en innovatieve producten.

Wat ga je doen?

Als quality lead engineer hoef je niet bang te zijn dat iedere dag hetzelfde is. Je werkt in een productieomgeving, maar speelt ook een belangrijke rol in de overgang van design naar productie. Een greep uit je werkzaamheden zijn:

 • Coördineren, analyseren en oplossen van klantklachten of productieproblemen door gebruik te maken van verschillende probleemoplosmethodes (8D, 5Why, Ishikawa etc.);
 • Initiëren, ondersteunen, meedenken en bijdragen aan slimme oplossingen voor kwaliteitsvraagstukken. Demcon heeft een veelzijdig aanbod aan producten in productie dat alsmaar toeneemt en sterk kan variëren, je bent dus continu bezig het Quality Management System (QMS) uit te dragen en te verbeteren;
 • Binnen de NPI fase bijdragen aan een aantal projecten. Binnen deze projecten ben je verantwoordelijk voor een aantal werkpakketten. Daarnaast ondersteun je de projectmanager in alle communicatie over kwaliteit met de klant;
 • Deelnemen aan of opzetten van projecten die ons bedrijf continu verbeteren;
 • Uitvoeren van interne audits en leveranciersaudits, begeleiden van externe audits, monitoren en analyseren van kwalitatieve en kwantitatieve data en veel samenwerken met de verschillende disciplines binnen Demcon.

Kortom, een enorm veelzijdige rol met veel ontwikkelmogelijkheden. Iedere dag is anders. Je gaat werken in een jong en dynamisch team, waarmee je samen de uitdagingen aan gaat. Na jouw inwerkperiode is de verwachting dat je ook je steentje bijdraagt aan het doorvoeren van verbeteringen in de processen binnen het team.

Wat breng je mee?

 • Je beschikt over een hbo+ werk- en denkniveau en hebt affiniteit met techniek; 
 • Je hebt een aantal jaren werkervaring in een relevante functie;
 • Je bent in staat om je snel processen eigen te maken; 
 • Je bent actief en houdt ervan om processen te verbeteren;
 • Je kunt snel schakelen en makkelijk communiceren op allerlei niveaus, zowel intern als extern;
 • Kennis van onze ISO standaarden ISO 9001, ISO 13485 en ISO 45001 is een pre; 
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engels taal.

Wat bieden we jou?

Bij Demcon hechten we waarde aan een fijne werkplek. Zo hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk omdat we weten hoe belangrijk thuis is.

Verder kan je rekenen op onder andere:

 • Een goed, marktconform salaris;
 • 38 vrije dagen en 8% vakantietoeslag;
 • Een goede pensioenregeling bij PMT;
 • De mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen via de Demcon Academy waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen;
 • Een laptop en telefoon van het werk;
 • Fietsplan;
 • Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen.

Heb je nog vragen over deze functie?

Heb je nog vragen over deze functie? We staan je graag te woord. Bel naar Jeroen Wagenaar (manager QA/RA) of Laure Barts (HR business partner) via 088 – 115 20 00. 

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van quality lead engineer? Dan zien we jouw cv graag tegemoet. Solliciteren kan via de  sollicitatieknop.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."

sollicitatieprocedure.

Lijkt deze vacature je wat en ben je benieuwd naar het sollicitatieproces? Dat verloopt als volgt:.

 1. Solliciteren
  Je hebt gesolliciteerd! We bespreken het intern en reageren zo snel mogelijk.
 2. Telefoongesprek
  We hebben kort kennis gemaakt en willen elkaar beter leren kennen.
 3. Eerste gesprek
  Kijken of het van beide kanten klikt en of de verwachtingen kloppen.
 4. Tweede gesprek
  We gaan dieper in op een mogelijke samenwerking.
 5. Aanbod
  We zien beiden de match! Laten we een passend voorstel doen.
 6. Contract
  Je reactie op het aanbod is positief. We gaan de samenwerking definitief maken!