QA/RA engineer high-tech systems

Enschede
Quality
Lead / senior
Solliciteer direct

QA/RA engineer bij Demcon is een uitdagende functie met zeer diverse werkzaamheden. Je werkt nauw samen met alle disciplines binnen Demcon, maar hebt ook contact met externe partijen. We zijn op zoek naar iemand met ervaring op het gebied van quality assurance, wet- en regelgeving en certificering van producten binnen de hightech systems industrie, robotische/ autonome producten of industriële machines.

Over Demcon

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact.
Demcon high-tech systems is een multidisciplinaire ontwikkel- en engineeringspartner voor mechatronische uitdagingen, van concept tot realisatie, op het gebied van hightech systems.

Wat ga je doen?

Als QA/RA engineer maak je deel uit van het quality engineering team en werk je samen met verschillende engineers in onze projecten, waar jij hét aanspreekpunt bent op het gebied van veiligheid en wet- regelgeving voor hightech producten.

Je leidt sessies voor productveiligheid en betrouwbaarheid (FMEA). Je ondersteunt de engineers, het projectmanagement en de klant met oplossingen om de veiligheidsrisico’s te minimaliseren. Je bent verantwoordelijk voor het bepalen van welke wet- en regelgeving van toepassing is. Je bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en inzichten en ondersteunt bij de vertaalslag naar de design-eisen.

Daarnaast bewaak je dat de afgesproken werkwijze wordt gevolgd en draag je het quality management systeem (QMS) uit binnen de projecten. Je bent daarin doelgericht en pragmatisch: flexibel waar het kan, consequent en vasthoudend waar het moet. Tenslotte breng je voor certificering het technisch dossier op orde, zodat deze op jouw advies kan worden aangeboden ter ondertekening.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een hbo/wo werk- en denkniveau in een technische richting
 • Minimaal 5 jaar ervaring in het Quality/Regulatory Assurance vak op het gebied van high-tech
 • Je schakelt en leest snel en gemakkelijk in wet- en regelgeving op steeds weer nieuwe (innovatieve) gebieden
 • Je bent een teamspeler, legt makkelijk contact, communiceert en schakelt goed op diverse niveaus zowel richting projectteam als klant
 • Jij bent accuraat, overtuigend en pragmatisch

Wat bieden we jou?

Bij Demcon hechten we waarde aan een fijne werkplek. Zo hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk, omdat we weten hoe belangrijk thuis is.

Verder kan je rekenen op onder andere:

 • Een goed, marktconform salaris 
 • 31 vrije dagen en 8% vakantietoeslag 
 • Een goede pensioenregeling bij Zwitserleven 
 • De mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen via de Demcon Academy waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen 
 • Een laptop en telefoon van het werk 
 • Fietsplan 
 • Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen 

Heb je nog vragen over deze functie?

Heb je nog vragen over deze functie? We staan je graag te woord. Bel naar Milou ten Hove (manager QA/RA) of Marleen Blanckenborg (corporate recruiter) via +31 (0)88 – 115 20 00.
Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van QA/RA engineer high-tech systems? Dan zien we jouw cv graag tegemoet. Solliciteren kan via de  sollicitatieknop.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 


"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."