Project manager

Groningen
Project management
Lead / senior
Solliciteer direct

Vorm jij graag de brug tussen klant en eigen team? Kun je schakelen tussen abstractie en details en heb je ervaring in het aansturen van projecten in de machinebouw? Dan ben jij de projectmanager die we zoeken voor onze vestiging in Groningen.

Over Demcon

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact. Demcon management & support is een ontwikkelaar en producent van technologie en innovatieve producten die bijdragen aan oplossingen voor technische en maatschappelijke problemen.


Wat ga je doen?

Demcon Industrial Systems ontwikkelt en realiseert de meest uiteenlopende projecten voor de markt van (complexe) machinebouw. De projecten variëren van een deelontwikkeling of een proof of principle-opstelling tot complete machines en totaalsysteemoplossingen voor onze klanten in de machinebouw.

Als projectmanager ben je de spil tussen klant en jouw eigen ontwikkelteam. Onze projecten zijn uitdagend, zowel organisatorisch als ook technisch. Om nog meer uitdagende projecten uit te kunnen voeren, zoeken we een pragmatische, doelgerichte en enthousiaste professional om de lead te nemen.

 Als projectmanager geef je sturing aan de inhoudelijke, organisatorische en kwalitatieve aspecten van de projecten. Je overziet en bent verantwoordelijk voor het hele traject, van offerte tot en met de eindrealisatie en oplevering bij de klant. Je bewaakt technische voortgang, planning en het budget. Ook onderhoud je de relatie met de klant. Hierdoor beheer je het project van kop tot staart waarbij je de details niet uit het oog verliest. Je schakelt proactief op knelpunten en zorgt voor communicatie met de klant en draagvlak binnen het projectteam. 


Wat breng je mee?

Een afgeronde technische HBO-/WO-opleiding en brede interesse in mechatronische systemen;
Relevante werkervaring als (technisch) projectleider/ projectmanager, bij voorkeur in de machinebouw;
Je bent geboeid door het managen van techniek, slagvaardig en oplossingsgericht;
Resultaat- en klantgericht met een planmatige instelling;
Empathisch vermogen en een enthousiasmerende persoonlijkheid;
Vloeiende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.


Wat bieden we jou?

Bij Demcon hechten we waarde aan een fijne werkplek. Zo hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk omdat we weten hoe belangrijk thuis is.

Verder kan je rekenen op onder andere:

 • Een goed, marktconform salaris;
 • 31 vrije dagen en 8% vakantietoeslag; 
 • Een goede pensioenregeling bij Zwitserleven; 
 • De mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen via de Demcon Academy waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen;
 • Een laptop en telefoon van het werk;
 • Fietsplan;
 • Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen.Heb je nog vragen over deze functie?

Heb je nog vragen over deze functie? We staan je graag te woord. Bel naar Lars de Groot (managing director) of Marleen Blanckenborg (corporate recuiter) via 088 – 115 2000.

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van project manager? Dan zien we jouw cv graag tegemoet. Solliciteren kan via de  sollicitatieknop.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld."samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."

sollicitatieprocedure.

Lijkt deze vacature je wat en ben je benieuwd naar het sollicitatieproces? Dat verloopt als volgt:.

 1. Solliciteren
  Je hebt gesolliciteerd! We bespreken het intern en reageren zo snel mogelijk.
 2. Telefoongesprek
  We hebben kort kennis gemaakt en willen elkaar beter leren kennen.
 3. Eerste gesprek
  Kijken of het van beide kanten klikt en of de verwachtingen kloppen.
 4. Tweede gesprek
  We gaan dieper in op een mogelijke samenwerking.
 5. Aanbod
  We zien beiden de match! Laten we een passend voorstel doen.
 6. Contract
  Je reactie op het aanbod is positief. We gaan de samenwerking definitief maken!