Proces engineer

Enschede
Production & Supply chain
Medior
Solliciteer direct

Als proces operator werken aan maatschappelijke relevante projecten op het gebied  van onder meer energietransitie, waterstoftechnologie, CO2-afvangst en recycling. Dat kan bij Demcon suster.

Wij leggen ons toe op R&D, procesontwikkeling en -evaluatie, ontwerp en bouw van pilotplants. Met onderzoek en procesontwikkeling dragen we bij aan verdere vergroening van de procesindustrie.  Denk hierbij aan, omzetting van biomassa naar waardevolle biobrandstoffen en biochemicals, opwerking van afvalstromen en chemische recycling van kunststoffen, afvangst en omzetting van CO2 uit lucht of gasstromen naar nuttige stoffen/solar fuels, zoals methanol en ammoniak.

Onze klanten willen hun processen verder verduurzamen en komen uit onder meer de olie- en gassector, (petro)chemie, kunststof- en papierindustrie, metaalsector, voedingsmiddelenindustrie, apparatenbouw, energiesector en afvalverwerking. 

Pilotplant

In het eerste kwartaal van 2023 ronden wij de bouw van een pilotplant op de Technology Base in Enschede af.  Zie https://www.technologybase.nl/  Deze pilotplant zal worden geplaatst in een voormalige shelter voor gevechts-vliegtuigen en volgens een geheel nieuw procedé ca. 5 kg biomassa omzetten in biokerosine en biodiesel. Wij zijn op zoek naar proces operators die samen met ons bezig gaan om het proces verder te ontwikkelen.

Heb jij interesse, kom dan met ons praten! 

Over Demcon

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact.

Demcon Suster is partner voor duurzame procesoplossingen in R&D, procesontwerp en -evaluatie.


Wat ga je doen?

Als proces operator ben je mede verantwoordelijk voor het opstarten, opereren en optimaliseren van onze pilotplant. Je overziet het complete proces en zorgt er samen met de technicians voor dat de plant draaiende blijft. Je bedient veilig en verantwoord de machines en stelt zo nodig de set-points van de aanwezige apparatuur en besturingselementen bij. Je voert periodiek kwaliteitscontroles uit op het proces en rapporteert de uitkomsten aan de projectmanager.

Wat breng je mee?

Je bent hands-on, goed in het stellen van prioriteiten, vindt het niet erg om gedurende campagnes van enkele weken in ploegen te werken en werkt graag samen in een team met mensen met verschillende technische disciplines. 

Je bent een ideale kandidaat wanneer je verder beschikt over: 

 • een diploma MBO/HBO procestechniek, VAPRO-D of VAPRO C
 • enige ervaring met het bedienen van procesinstallaties in de industrie of in onderzoekinstituten
 • VCA en BHV certificaten of bereid deze te halen
 • je hebt kennis van procesinstrumentatie en PLC’s
 • bereidheid om tijdelijk in ploegendienst te werken
 • een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift
 • je bent uiterlijk beschikbaar per april of mei 2023 voor tenminste één jaar

Wat bieden we jou?

Bij Demcon hechten we waarde aan een fijne werkplek. Zo hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk omdat we weten hoe belangrijk thuis is.

Verder kan je rekenen op onder andere:

 • Een goed, marktconform salaris
 • 31 vrije dagen en 8% vakantietoeslag
 • Een goede pensioenregeling bij Zwitserleven
 • De mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen via de Demcon Academy waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen
 • Een laptop en telefoon van het werk
 • Fietsplan
 • Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen

Heb je nog vragen over deze functie?

Heb je nog vragen over deze functie? We staan je graag te woord. Bel naar Bert Heesink (managing director Demcon Suster) of Marleen Blanckenborg (coporate recruiter) via 088 115 2000.

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van proces engineer? Dan zien we jouw CV graag tegemoet. Solliciteren kan via de  sollicitatieknop.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."