PLC software engineer

Enschede
Engineering
Medior
Solliciteer direct

 Voor een nieuwe bedrijfsunit binnen Demcon production zijn we op zoek naar een PLC software engineer (Beckhoff), met een hart voor techniek én gestroomlijnde productieprocessen in machines.

Over Demcon

De business unit industrial production projects is net begonnen als de nieuwste assemblagelocatie en opereert als zelfstandige unit binnen Demcon production. Industrial production projects richt zich als contractmanufacturer op machine- en apparatenbouw voor OEM’s en producerende partijen. De kern van onze club draait om industrialisatie, (pre-)series assemblage, testing en service. Het team bestaat nu uit enthousiaste assemblage- en testmedewerkers, een aantal hardware en industrialisatie engineers & (project)management die van een uitdaging houden en weten door te pakken. Dit team zal pas compleet zijn als we ook de software naar onze hand weten te zetten. 

Wat ga je doen?

Jij begrijpt de architectuur en programmatuur van de systemen die wij produceren als geen ander. Vanuit deze architectuur én de fysieke opbouw van de machine help je mee om de machines functioneel beter te laten presteren. Dit doe je door zowel functionele als operationele verbeteringen in de software aan te brengen. Hierbij werk je samen met de ontwikkelaars van verschillende Demcon-ingenieursbureaus en natuurlijk met onze klanten. Daarnaast schrijf- en onderhoud je de (module) test software, die we gebruiken in productie om (deel)functionaliteiten van de systemen te af te testen en te verifiëren. Dit doe je samen met de industrialisatie & test engineers en monteurs. 

Wat breng je mee?

 • Je hebt een hbo-of wo-diploma richting Elektrotechniek, (Technische) Informatica, Electronics of Software Engineering;
 • Ervaring met Beckhoff aansturing in Structured Tekst;
 • Ervaring met object georiënteerd programmeren is een pre; 
 • Enige affiniteit of interesse in C#/ .NET is een pre; 
 • Relevante kennis van machine safety, motion, drives en/of robotbesturing; 
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. 

Wat bieden we jou?

Een ‘once-in-a-lifetime’ opportunity om mee te helpen bouwen aan een nieuwe vestiging binnen een geweldig bedrijf.

Bij Demcon hechten we waarde aan een fijne werkplek. Zo hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk omdat we weten hoe belangrijk thuis is.

Verder kan je rekenen op onder andere:

 • Een goed, marktconform salaris;
 • 38 vrije dagen en 8% vakantietoeslag;
 • Een goede pensioenregeling bij PMT;
 • De mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen via de Demcon Academy waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen;
 • Een laptop en telefoon van het werk;
 • Fietsplan;
 • Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen.

Heb je nog vragen over deze functie?

Heb je nog vragen over deze functie? We staan je graag te woord. Bel naar Sytze Spijksma (business unit manager industrial production projects) of Laure Barts (HR business partner) via 088 – 115 20 00.

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van PLC software engineer? Dan zien we jouw cv graag tegemoet. Solliciteren kan via de sollicitatieknop.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."