Natuurkundig engineer

Enschede
Engineering
Medior
Solliciteer direct

Simulaties, Elektromagnetisme, Mechanica, Flow & heat transfer, spreken deze woorden jou aan? Dan ben jij de natuurkundige die we zoeken voor DEMCON Multiphysics in Enschede!

 

Over Demcon

DEMCON Multiphysics is, als zelfstandig onderdeel van de DEMCON groep, een hoogstaand werktuigbouwkundig en procestechnologisch ingenieursbureau op het gebied van fysische problemen. We bestuderen warmteoverdracht, stromingsleer, mechanica, elektromagnetisme, akoestiek en deeltjesfysica, altijd om een concreet technisch probleem op te lossen. Met een team van ongeveer twintig personen, verspreid over de vestigingen Enschede, Delft en Best, bieden wij innovatieve oplossingen bij het ontwerpen, ontwikkelen en verbeteren van processen en apparaten waarbij fysische processen een belangrijke rol spelen. We maken gebruik van verschillende tools (analytisch, numeriek, experimenteel) om een conceptontwerp verder door te ontwikkelen.

Wat ga je doen?

Als natuurkundige ben je betrokken bij een grote variëteit aan technische projecten. Typisch werk je aan complexe projecten, waarbij je engineert op de grens van wat nog mogelijk is.

Vanuit jouw brede technische basis is het jouw taak om 1) technische risico’s te herkennen, en 2) te bedenken hoe we ze kunnen oplossen. De uitdaging is bij elk project anders, en typisch werk je aan multifysische problemen. Er wordt dus verwacht dat je je kennis van elektromagnetisme, stromingsleer & warmteoverdracht, klassieke mechanica, optica en deeltjesfysica kan combineren om projecten verder te brengen. Je gebruikt COMSOL Multiphysics om deze vraagstukken te simuleren. 

Je gebruikt jouw technische kennis om mensen te overtuigen en je fungeert als vraagbaak binnen de afdeling en binnen projecten. Je bent betrokken bij inhoudelijke brainstorms, en wordt betrokken bij ureninschattingen in offertetrajecten. Je bent ervoor verantwoordelijk jouw adviezen te presenteren aan klanten en projectleden.

Wat breng je mee?

Je bent afgestudeerd of gepromoveerd in de technische natuurkunde.

Je hebt exceptionele analytische vaardigheden en een brede technische basis.

Je hebt >5 jaar relevante werkervaring in een high-tech omgeving.

 • Je hebt meerdere jaren met COMSOL gewerkt.
 • Je bent pragmatisch, werkt efficiënt, en in staat om hoofd- en bijzaken te onderscheiden.
 • Je werkt graag projectmatig, in teamverband en je voelt je thuis in een bedrijfsmatige omgeving.
 • Je bent ondernemend en creatief, herkent en vertaalt technische problemen of nieuwe technische ontwikkelingen in mogelijke projecten en oplossingen.
 • Je bent klantgericht en bezit goede communicatieve vaardigheden.
 • Je speekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels.

Wat bieden we jou?

Bij Demcon hechten we waarde aan een fijne werkplek. Zo hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk omdat we weten hoe belangrijk thuis is.

Verder kan je rekenen op onder andere:

 • Een goed, marktconform salaris;
 • 31 vrije dagen en 8% vakantietoeslag; 
 • Een goede pensioenregeling bij Zwitserleven; 
 • De mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen via de Demcon Academy waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen;
 •  Een laptop en telefoon van het werk;
 • Fietsplan;
 • Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen.

Heb je nog vragen over deze functie?

Heb je nog vragen over deze functie? We staan je graag te woord. Bel naar Joost Mulder (managing director) via 088 – 115 2000.

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van natuurkundig engineer? Dan zien we jouw cv graag tegemoet. Solliciteren kan via de  sollicitatieknop.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."