Mechanical Engineer High Tech

Eindhoven
Engineering
Medior
Solliciteer direct

Als Mechanical Engineer het onmogelijke werkelijkheid zien worden? Bij Demcon acteer je op de grens van het technisch haalbare. Meer weten? Lees dan verder!

Organisatie

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact. Demcon advanced mechatronics is een multidisciplinaire ontwikkel- en engineeringspartner voor mechatronische uitdagingen, van concept tot realisatie.

Wat ga je doen?

Als Mechanical Engineer High Tech werk je aan technisch complexe projecten én aan een betere wereld. Binnen onze High Tech divisie werk je namelijk vaak tot op de µm nauwkeurig (bijv. gerelateerd aan Semicon) maar ook aan projecten gericht op duurzaamheid. In multidisciplinaire teams ontwikkel je nieuwe concepten van een leeg blaadje tot aan een werkend prototype. Daarmee staat innovatie centraal, maar zie je wel resultaat van je werk.

Als mechanical engineer deel je de verantwoordelijkheid met het team om het mechanische aspect binnen onze complexe ontwerpvraagstukken te laten slagen.Je denkt al mee in de conceptfase en bent vervolgens verantwoordelijk voor de engineering en onderbouwing van het concept door middel van het maken van berekeningen en testopstellingen. Je werkt het volledige constructiedossier uit, zorgt voor de uitbesteding van de kritische componenten van het systeem en stuurt vervolgens de realisatie aan. Hierin overleg je met de andere disciplines om tot een kwalitatief totaalontwerp te komen.

Wat breng je mee?

 • Een Bachelor of Master in Mechanical Engineering, Automotive Engineering of vergelijkbaar;
 • Minstens 3 jaar ervaring als Mechanical Engineer / Constructeur;
 • Ervaring met 3D CAD (wij werken met SolidWorks) en een sterke kennis van constructieprincipes.

Wat bieden we jou?

Bij DEMCON kom je terecht in een dynamisch, groeiend en innovatief bedrijf. We hechten veel waarde aan een fijne werkplek. Zo voorzien we je graag van zit-stabureaus en dubbele schermen op kantoor. Daarnaast hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk omdat we weten hoe belangrijk thuis is.

Verder kan je rekenen op onder andere:

 • Een goed, marktconform salaris;
 • 31 vrije dagen en 8% vakantiegeld;
 • Een goede pensioenregeling bij Zwitserleven;
 • Volg via de Demcon Academy opleidingen of cursussen waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen;
 • Een laptop en telefoon van het werk;
 • Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen.

Heb je nog vragen over deze functie?

Voor meer informatie over de vacature van Mechanical Engineer kun je contact opnemen met Lise Desmense (Corporate Recruiter) via +31 (0)682181784 of via recruitment@demcon.com.

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."

sollicitatieprocedure.

Lijkt deze vacature je wat en ben je benieuwd naar het sollicitatieproces? Dat verloopt als volgt:.

 1. Solliciteren
  Je hebt gesolliciteerd! We bespreken het intern en reageren zo snel mogelijk.
 2. Telefoongesprek
  We hebben kort kennis gemaakt en willen elkaar beter leren kennen.
 3. Eerste gesprek
  Kijken of het van beide kanten klikt en of de verwachtingen kloppen.
 4. Tweede gesprek
  We gaan dieper in op een mogelijke samenwerking.
 5. Aanbod
  We zien beiden de match! Laten we een passend voorstel doen.
 6. Contract
  Je reactie op het aanbod is positief. We gaan de samenwerking definitief maken!