Mechanical engineer High Tech Systems

Delft
Engineering
Medior
Solliciteer direct

Als Mechanical Engineer het onmogelijke werkelijkheid zien worden? Bij Demcon acteer je op de grens van het technisch haalbare. Meer weten? Lees dan verder!

Over Demcon

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact. Demcon management & support is een ontwikkelaar en producent van technologie en innovatieve producten die bijdragen aan oplossingen voor technische en maatschappelijke problemen. 

Wat ga je doen?

Als Mechanical Engineer High Tech werk je aan projecten voor High-tech klanten (bijv Semicon). Daarbij werk je vaak tot de µm nauwkeurig en is oog voor detail belangrijk.

In multidisciplinaire teams ontwikkel je nieuwe concepten van een leeg blaadje tot aan een werkend prototype. Daarmee staat innovatie centraal, maar zie je wel resultaat van je werk. 

Je deelt verantwoordelijkheid met het team om het mechanische aspect binnen onze complexe ontwerpvraagstukken te laten slagen. Je begint bij het vastleggen en verwerken van de specificaties. Je bent in de daaropvolgende conceptfase verantwoordelijk voor het creëren en onderbouwen van het concept door middel van het maken van berekeningen, analyses en testopstellingen. Daarbij zijn bijvoorbeeld precisiemechanica, tolerantie analyse en maakbaarheid aspecten waar je dagelijks mee bezig bent.

Je werkt het volledige concept- en detailontwerp uit, zorgt voor de uitbesteding van de kritische componenten van het systeem en stuurt vervolgens de realisatie en integratie aan. In al deze activiteiten is overleg met het projectteam, leveranciers en klant essentieel om tot een kwalitatieve totaaloplossing te komen.

Wat breng je mee?

  • Afgeronde HBO – WO-opleiding Werktuigbouwkunde;
  • Minstens 3 jaar ervaring als Mechanical Engineer en kennis van 3D CAD (bij voorkeur SolidWorks);
  • Je bent creatief, gedreven, pro-actief, communicatief sterk en een echte teamspeler

Wat bieden we jou?

Bij Demcon hechten we waarde aan een fijne werkplek. Zo hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk omdat we weten hoe belangrijk thuis is.

Verder kan je rekenen op onder andere:

  • Een goed, marktconform salaris;
  • 31 vrije dagen en 8% vakantietoeslag; 
  • Een goede pensioenregeling bij Zwitserleven; 
  • De mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen via de Demcon Academy waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen;
  • Een laptop en telefoon van het werk;
  • Fietsplan;
  • Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen.

Heb je nog vragen over deze functie?

Heb je nog vragen over deze functie? We staan je graag te woord. Bel naar Hessel Edelijn (Recruiter) op 088 – 115 2000.

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van mechanical engineer? Dan zien we jouw cv graag tegemoet. Solliciteren kan via de  sollicitatieknop.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."