Mechanical Engineer High Tech Delft

Delft
Engineering
Medior
Solliciteer direct

Ben je toe aan een vervolgstap met interessante technische- en persoonlijke vraagstukken? Dan ben jij de collega die we zoeken!

Over Demcon

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact. Demcon high-tech systems is een multidisciplinaire ontwikkel- en engineeringspartner voor mechatronische uitdagingen, van concept tot realisatie.

Wat ga je doen?

Als Mechanical Engineer bij Demcon werk je aan projecten voor high-tech klanten (bijv in de halfgeleider industrie). Daarbij werk je vaak tot de µm nauwkeurig en is oog voor detail belangrijk.

In multidisciplinaire teams ontwikkel je nieuwe concepten van een leeg blaadje tot aan een werkend prototype. Daarmee staat innovatie centraal, maar zie je wel resultaat van je werk.

Je deelt verantwoordelijkheid met het team om het mechanische aspect binnen onze complexe ontwerpvraagstukken te laten slagen. Je begint bij het vastleggen en verwerken van de specificaties. Je bent in de daaropvolgende conceptfase verantwoordelijk voor het creëren en onderbouwen van het concept door middel van het maken van berekeningen, analyses en testopstellingen. Daarbij zijn bijvoorbeeld precisiemechanica, tolerantie analyse en maakbaarheid aspecten waar je dagelijks mee bezig bent.

Je werkt het volledige concept- en detailontwerp uit, zorgt voor de uitbesteding van de kritische componenten van het systeem en stuurt vervolgens de realisatie en integratie aan. In al deze activiteiten is overleg met het projectteam, leveranciers en klant essentieel om tot een kwalitatieve totaaloplossing te komen.

Wat breng je mee?

· Afgeronde WO-opleiding Werktuigbouwkunde, Lucht- en Ruimtevaarttechniek, Natuurkunde of Materiaalkunde;

· Minstens 4 jaar ervaring als Mechanical Engineer en kennis van 3D CAD (bij voorkeur SolidWorks);

· Je hebt kennis van vorm- en plaatstoleranties, tolerantieanalyse en constructieprincipes.

· Je hebt ervaring in het leiding geven aan andere ingenieurs en verantwoording dragen voor werkpakketten.

· Je hebt de communicatieve vaardigheden om je werk uit te leggen en samen te werken in grote teams.

Wat bieden we jou?

Bij DEMCON kom je terecht in een dynamisch, groeiend en innovatief bedrijf. We hechten veel waarde aan een fijne werkplek. Zo voorzien we je graag van zit-stabureaus en dubbele schermen op kantoor. Daarnaast hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk omdat we weten hoe belangrijk thuis is.

Verder kan je rekenen op onder andere:

  • Een goed, marktconform salaris;
  • 31 vrije dagen en 8% vakantiegeld;
  • Een goede pensioenregeling bij Zwitserleven;
  • Volg via de Demcon Academy opleidingen of cursussen waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen;
  • Een laptop van het werk;
  • Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen.

Heb je nog vragen over deze functie?

Ben je enthousiast geworden over deze functie? Solliciteer dan snel via de sollicitatiebutton.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hessel Edelijn, Corporate Recruiter, via +31 88 146 9052

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."