Lead systems engineer autonome systemen

Enschede
Engineering
Lead / senior
Solliciteer direct

Wil jij technisch inhoudelijk de leiding nemen bij onze projecten op het gebied van robots en onbemande systemen? Demcon Defense & Security Systems zoekt een ervaren lead engineer voor de ontwikkelingen die we met en voor de Nederlandse defensie doen op het gebied van autonomie voor onbemande systemen.

Over Demcon

DEMCON Defense & Security Systems (zie defense & security – Demcon) werkt samen met de Nederlandse defensie op een aantal thema’s samen: energievoorziening (elektriciteit, warmte, koeling) op grote schaal, zoals voor voertuigen of kampementen, en op kleine (draagbare) schaal; en autonome systemen, het ontwikkelen van technologie voor onbemande en (semi-)autonome systemen.

Wat ga je doen?

Als lead systems engineer ben je samen met de projectmanager verantwoordelijk voor een of meerdere projecten: de PM vooral voor “budget en tijd,” jij vooral voor “tijd en kwaliteit.” Door je inhoudelijke kennis op gebied van robotica, AI en autonome navigatie, gecombineerd met je leiderschapsvaardigheden, zorg je ervoor dat de projecten succesvol zijn en draagt zo bij aan de veiligheid van Nederland en Europa nu en in de toekomst.

 Demcon Defense & Security Systems heeft al een team dat in meerdere projecten verschillende facetten van “autonomie” ontwikkelt. Door uitbreiding van aantal projecten en de roadmap waarin verdere groei voorzien is, is er behoefte aan een extra, ervaren lead engineer om de projecten in goede banen te leiden. Jij wordt verantwoordelijk voor zaken als:

·        De technische inhoud van projecten:

o   eindverantwoordelijk voor product

o   nemen van belangrijke beslissingen

o   je expertise op het gebied van robotica/AI/autonomie inzetten in het project

·        Team aansturen:

o   taakverdeling en planning (samen met de projectmanager)

o   samenwerking, way-of-working

o   zorgen dat het team beschikt over de juiste kennis en vaardigheden (samen met de line manager/groepsleider)

·        Kwalitatief goede resultaten opleveren:

o   veiligheid waarborgen (safety & security)

o   het ontwikkelproces in juiste banen leiden (requirements formuleren, architectuur opzetten, testing & verificatie overzien)

o   juist uitvoeren van het QMS (quality management system) 

Wat breng je mee?

·        Een afgeronde hbo- of wo-opleiding in de richting van robotics, systems & control, KI/AI, computer science—of een andere technische opleiding met relevante inhoud voor de genoemde projecten.
·        Ervaring als lead engineer in technisch complexe/multidisciplinaire projecten.
·        Leiderschapsvaardigheden zoals communicatie, organisatie, overtuigingskracht, luisteren, inspireren
·        Enthousiasme en motivatie om aan projecten met robotica en autonomie te werken!

Wat bieden we jou?

Bij Demcon hechten we waarde aan een fijne werkplek. Zo hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk omdat we weten hoe belangrijk thuis is.

Verder kan je rekenen op onder andere:

  • Een goed, marktconform salaris;
  • 31 vrije dagen en 8% vakantietoeslag; 
  • Een goede pensioenregeling bij Zwitserleven; 
  • De mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen via de Demcon Academy waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen;
  • Een laptop en telefoon van het werk;
  • Fietsplan;
  • Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen.

Heb je nog vragen over deze functie?

Heb je nog vragen over deze functie? We staan je graag te woord. Bel naar Geert Folkertsma (manager engineering) of Marleen Blanckenborg (corporate recruiter) via 088 – 115 2000.

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van lead systems engineer? Dan zien we jouw cv graag tegemoet. Solliciteren kan via de  sollicitatieknop.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."