Lead system engineer Life science and health

Eindhoven
Engineering
Lead / senior
Solliciteer direct

Als Lead Systems Engineer binnen weet je hoe een medisch product ontwikkeld wordt, ben je vanuit engineering vanuit diverse invalshoeken de rechterhand van de projectmanager en geef je vanuit je technische expertise richting aan de business.

Over Demcon

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact. Demcon life sciences & health is een multidisciplinaire ontwikkel- en engineeringspartner voor mechatronische uitdagingen, van concept tot realisatie, op het gebied van life sciences & health.

Wat ga je doen?

Jouw technisch inzicht, ervaring en probleemoplossend vermogen geeft onze klant(en) vertrouwen. Je bent technisch verantwoordelijk voor de systems engineering binnen een project, dat wil zeggen, technisch verantwoordelijk voor het requirements management, systeemontwerp, architectuur, systeemimplementatie, integratie, verificatie en validatie. Je neemt technische beslissingen, levert de risicolijst aan, onder andere als input voor het projectplan. 

In de teams vervul je een leidende, inspirerende en coachende rol. Als multidisciplinair leider van teams in verschillende fases zorg je voor de beste oplossing voor de klant. Hierbij heb je een hoge mate van zelfstandigheid en vrijheid in het organiseren van je werkzaamheden. Je werkt nauw samen met de projectmanager en de lead engineers om de kwaliteit, scope, de tijd, het budget te bewaken. 

Er wordt verwacht dat je projecten vormgeeft en ondernemerschap toont. De hoge diversiteit aan (internationale) klanten en je betrokkenheid bij de verschillende fases van de gehele productontwikkeling, maken je dag enorm uitdagend en divers.

Wat breng je mee?

  •         Een afgeronde technische wo-opleiding, b.v. Biomedische techniek of Mechatronica;
  •        Minimaal 5 jaar ervaring als System engineer in een R&D organisatie;
  •        Goede beheersing van het vakmanschap systeem ontwerp en ontwikkeling;
  •        Ervaring met het vertalen van customer needs naar smart requirements.

Wat bieden we jou?

Bij DEMCON kom je terecht in een dynamisch, groeiend en innovatief bedrijf. We hechten veel waarde aan een fijne werkplek. Zo voorzien we je graag van zit-stabureaus en dubbele schermen op kantoor. Daarnaast hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk omdat we weten hoe belangrijk thuis is.

Verder kan je rekenen op onder andere:

  • Een goed, marktconform salaris;
  • 31 vrije dagen en 8% vakantiegeld;
  • Een goede pensioenregeling bij Zwitserleven;
  • Volg via de Demcon Academy opleidingen of cursussen waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen;
  • Een laptop van het werk;
  • Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen.

Heb je nog vragen over deze functie?

Ben je enthousiast geworden over deze functie? Solliciteer dan snel via de sollicitatiebutton.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Bibi van Berlo, Corporate Recruiter, via 088-1152400.

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."