Lead Control Engineer High Tech Systems

Delft
Engineering
Starter / junior
Solliciteer direct

Ben je op zoek naar een afwisselende baan als lead control engineer waar je met multifunctionale teams werkt aan diverse oplossingen voor klanten. Lees dan verder.

Over Demcon

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact. Demcon High Tech Systems is een multidisciplinaire ontwikkel- en engineeringspartner voor mechatronische uitdagingen, van concept tot realisatie. 

Wat ga je doen?

Als Lead control engineer ben je in staat om voor onze projecten te overzien wat er nodig is op het gebied van mechatronica en control. Het ene moment ben je bezig met de architectuur en het andere moment denk je na over de inputs/outputs die geregeld moeten worden en met welke prestaties/bandbreedtes, maak je dynamische analyses, bouw je een testopstelling of het standaardiseer je een ontwikkelproces. Daarnaast denk je actief mee over het systeemontwerp, het gewenste dynamische gedrag, ligging van resonanties en eigenfrequenties en een optimale plaatsing van sensoren en actuatoren. En het blijft niet bij bedenken alleen, bij Demcon bouwen we echte systemen voor de klant, dus je neemt ook deel aan de integratie en testen. 

Je bent in staat om het werk in te schatten, een realistische tijdschatting te maken en een klein team aan te sturen. Je brengt voldoende ervaring en kennis mee van control en mechatronica en vindt het leuk om zelf taken op te pakken en je voelt je verantwoordelijk voor het uiteindelijke resultaat. Typische toepassingen voor onze dynamics en control specialisten zijn o.a. positioneertafels met nanometer nauwkeurigheid, ground-based astronomy en free-space optics.  

• Advanced control engineering en mechatronische systemen. • Samenwerken met de systeemarchitect de verantwoordelijkheid nemen voor het control en dynamics aspect van een project • Zowel de theoretische kant van control en dynamics als ervaring met het werken met hardware opstellingen. • Managen van partners en suppliers vanuit control oogpunt. • Samenwerken met software eningeers om het control design om te zetten in software • communicatie met de klant en een team

Wat breng je mee?

Een afgeronde opleiding HBO/WO/PhD in de richting van systems and control, mechatronics, mechanics of gelijkaardig;

Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;

Uitstekende communicatieve skills, positieve energie en can-do mentaliteit

Wat bieden we jou?

Bij Demcon kom je terecht in een groeiend en innovatief bedrijf.

Ondernemend als we zijn, zetten we ons volledig in om complexe technische uitdagingen op te lossen. Met onze multidisciplinaire teams nemen we eigenaarschap in projecten door onze klanten te voorzien van werkende oplossingen en hen toegevoegde waarde te bieden. Dit creëert vele mogelijkheden voor jou, waaronder een grote verscheidenheid aan werk en mogelijkheden om je carrière te ontwikkelen. Zowel via hands on ervaring met mooie projecten, als via ons intern kennisuitbreidingsprogramma, Demcon Academy, krijg je alle kansen voor professionele groei. Wij moedigen onze medewerkers aan om eigen initiatief te nemen en faciliteren dit door je de juiste voorwaarden te bieden in een open en kansrijke omgeving. 

Verder kan je rekenen op onder andere:

Een goed, marktconform salaris;

31 vrije dagen en 8% vakantiegeld;

Een goede pensioenregeling bij Zwitserleven;

Volg via de Demcon Academy opleidingen of cursussen waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen;

Een laptop van het werk;

Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen.

Dankzij onze enthousiaste en betrokken collega’s is de bedrijfscultuur te omschrijven als informeel en open met korte communicatielijnen.

Heb je nog vragen over deze functie?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met recruitment via hessel.edelijn@demcon.com.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."