Junior System Engineer Sync

Leiden
Engineering
Starter / junior
Solliciteer direct

Ben je geïnteresseerd om te werken in een nieuw bedrijf dat hightech engineering en complexe celkweekmodellen voor het testen van de veiligheid en werkzaamheid van geneesmiddelen samenbrengt? Werk je graag aan unieke projecten voor klanten of interne R&D? Dan komen we graag met je in contact.

Sync Biosystems werd opgericht in 2022 met als doel Microfysiologische Systemen naar real-world toepassingen te brengen. We geloven er sterk in dat we met hightech engineering de huidige in-vitro assays kunnen verbeteren en het testen van geneesmiddelen en het modelleren van ziekten eenvoudiger en betrouwbaarder kunnen maken. We slaan een brug tussen in vitro biologie, microfluidics en mechatronica door nauwkeurige controle, (farma)kinetiek en automatisering te introduceren in bestaande assays zonder de complexiteit van celkweekprotocollen te vergroten.

Over Demcon

Elk van onze bedrijven onderscheidt zich in zijn eigen domein met unieke expertise en vaardigheden. Zo helpen ze klanten hun prestaties te verbeteren en meer te bereiken. Vanuit hun passie voor technologie kunnen onze bedrijven hun krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken vergroten we onze maatschappelijke impact. Sync Biosystems is een ontwikkelaar van technologieën en toepassingen voor organen-op-chips en microfysiologische systemen.

Wat ga je doen?

We zijn een enthousiast, vakkundig en betrokken team waarin iedereen een beslissende bijdrage kan leveren. We maken deel uit van de Demcon groep en werken nauw samen met hun engineering teams. Gevestigd op het Leiden Bio Science Park, zijn we omringd door meer dan 150 grote en kleine Life Science & Health bedrijven.

De belangrijkste interesse van het team is het uitvoeren van diensten en het ontwikkelen van toepassingen met behulp van onze microfluïdische technologie in combinatie met verschillende 2D/3D celkweek (ziekte) modellen. Als systeemingenieur ontwerp, implementeer en test je mechatronische en fluïdische (sub)systemen bedoeld voor celkweekexperimenten. In het lab bied je ook operationele ondersteuning aan celbiologen die met het systeem werken. Een sterk analytisch vermogen in combinatie met een autonome mindset en het vermogen om pragmatische oplossingen aan te dragen zijn essentieel. Je werkt zij aan zij met celcultuurwetenschappers, waardoor je de kans krijgt om buiten je engineering comfortzone te treden.

Wat breng je mee?

Master in engineering of biowetenschappen. Met 0-3 jaar ervaring in systeem- of procestechniek, waaronder software- en hardware-implementaties voor life science-producten 

Bewezen kennis van biotechnologische toepassingen 

Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden 

Ervaring en succes met het beïnvloeden van en werken via anderen om resultaten te bereiken in een complexe matrixorganisatie


Wat bieden we jou?

Bij Demcon hechten we waarde aan een fijne werkplek. Zo hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk omdat we weten hoe belangrijk thuis is.

Verder kan je rekenen op onder andere:

  • Een goed, marktconform salaris;
  • 31 vrije dagen en 8% vakantietoeslag; 
  • Een goede pensioenregeling bij Zwitserleven; 
  • De mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen via de Demcon Academy waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen;
  •  Een laptop en telefoon van het werk;
  • Fietsplan;
  • Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen.

Heb je nog vragen over deze functie?

Heb je nog vragen over deze functie? We staan je graag te woord. Bel naar Hessel Edelijn (Corporate Recruiter) via 088 – 115 2000.

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van jr System Engineer? Dan zien we jouw cv graag tegemoet. Solliciteren kan via de  sollicitatieknop.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."