Groupleader optical & vision engineering

Enschede
Engineering
Medior
Solliciteer direct

Werken met mensen die passie hebben voor techniek en innovatie. Dat kan want onze engineers zoeken een manager die hen de passende aandacht geeft om het beste uit zichzelf te halen.

 Nieuwsgierig naar het team? Kom met ons praten.


Over Demcon

Demcon Focal maakt deel uit van de Demcon groep en is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van opto-mechatronische systemen en complexe vision systemen. Bij Demcon Focal werken we aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van optica, lens assemblages, 2D en 3D inspectie methodes, real-time computational technieken en kunstmatige intelligentie. Onze oplossingen hebben toepassingen in verschillende vakgebieden zoals in de semiconductor, biomedische, ruimtevaart, en agro-food industrie.

Wat ga je doen?

Jij houdt je bezig met het coachen van de engineers binnen Demcon Focal. Jij kent jouw medewerkers en weet wie welke aandacht nodig heeft. Naast het ontwikkelen, coachen en beoordelen van jouw team heb je de primaire taak om jouw medewerkers aan projecten toe te wijzen en te ondersteunen bij het uitvoeren van hun taken binnen de projecten. 

Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en de efficiëntie van het werk van je medewerkers in de projecten. En je zorgt er ook voor dat de juiste competenties aanwezig zijn om de projecten te draaien. Hierbij houd je ook rekening met de competenties die in de toekomst nodig zijn. 

Hiervoor werk je nauw samen met onze managing director, projectmanagers, groupleaders van andere afdelingen en vestigingen. 

Wat breng je mee?

Jij bent iemand die goed kan luisteren, verbindend is, vertrouwen geeft en naast de collega kan staan om zo het beste uit de medewerker te halen.  En beschik je over de volgende capaciteiten:

 • Ervaring met het managen van technische teams in een projectorganisatie;
 • Effectief communiceren met zowel technische als niet-technische medewerkers
 • Je bent zelfstandig en niet bang om initiatief te nemen. 
 • Enkele jaren ervaring in het ontwikkelen van systemen van concept tot realisatie;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Afgeronde technische wo-opleiding;

Wat bieden we jou?

Bij Demcon hechten we waarde aan een fijne werkplek. Zo hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk omdat we weten hoe belangrijk thuis is.

Verder kan je rekenen op onder andere:

 • Een goed, marktconform salaris;
 • 31 vrije dagen en 8% vakantietoeslag; 
 • Een goede pensioenregeling bij Zwitserleven; 
 • De mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen via de Demcon Academy waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen;
 • Een laptop en telefoon van het werk;
 • Fietsplan;
 • Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen.

Heb je nog vragen over deze functie?

Heb je nog vragen over deze functie? We staan je graag te woord. Bel naar Albert Borreman (managing director) via 088 – 115 2000.

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van groupleader optical&vision engineering? Dan zien we jouw cv graag tegemoet. Solliciteren kan via de  sollicitatieknop.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."