Groupleader electronics engineering

Enschede
Engineering
Lead / senior
Solliciteer direct

Introductie

Werken met mensen die passie hebben voor techniek houden van innovatie en de wereld een beetje mooier willen maken. Onze engineers zoeken een manager die hen de passende aandacht geeft om het beste uit zichzelf te halen.

Nieuwsgierig naar het team? Kom met ons praten.
Organisatie

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact. Demcon management & support is een ontwikkelaar en producent van technologie en innovatieve producten die bijdragen aan oplossingen voor technische en maatschappelijke problemen. 

Functie

De afdeling

De afdeling, bestaande uit een vijftiental gepassioneerde engineers, houdt zich bezig met de ontwikkeling van custom elektronica voor hoofdzakelijk medische producten die variëren van health trackers en IVD-apparatuur tot operatie-instrumenten. Hiervoor hebben we expertise op het gebied van analoge en digitale elektronica zoals: sensoren, draadloze technologie, motion en data-acquisitie. Maar ook van geldende medische standaarden en bijbehorende certificering. In onze producten spelen de interfaces tussen mechanica, software en elektronica een belangrijke rol. Engineers werken in multidisciplinaire teams.

Typische werkzaamheden omvatten:

 • Specificatie en conceptdesign
 • het uitwerken van de architectuur tot een werkend PCB-design
 • het testen van het elektronische systeem
 • integratie in het uiteindelijke product.

Als groupleader ben je het gezicht van de afdeling en heb je een sleutelfunctie in het bedrijf. Je hebt zowel een ondernemende instelling als ook kwaliteit borgende mindset waarmee je de afdeling naar een hoger plan weet te brengen. Je levert een significante bijdrage aan de verdere groei van jouw groep om daarmee bij te dragen aan de groei van DEMCON Lifescience & Health Enschede.

Je hoofdtaak is het (verder) ontwikkelen van onze mensen binnen de afdeling: de medewerkers ontwikkelen middels passende projecten en ze daarin coachen en trainen. Je borgt hierbij tevens de competenties in het  team en zorgt voor een gezonde team samenstelling. Daarnaast zorg je dat het team de juiste faciliteiten en tools beschikbaar heeft en borg je dat de werkmethodieken gevolgd worden en waar nodig verbeterd. De afdelingsontwikkeling is strategisch, passend bij de behoeftes in de (toekomstige) markt. Hiertoe onderhoud je een netwerk in de regio; met bijvoorbeeld de UT, Saxion en relevante vakorganisaties. 

Naast het ontwikkelen, coachen en beoordelen van je mensen, heb je de primaire taak om jouw medewerkers aan projecten toe te wijzen en hun bijdrages te monitoren. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en de efficiency van het werk van je medewerkers in de projecten. Een nauwe samenwerking met businessunit managers, projectmanagers en groupleaders (ook van andere afdelingen en vestigingen) staan aan de basis van het succesvol opleveren van technologie voor onze (eind)klant.Functie-eisen

Als groupleader krijg je energie om het beste uit je mensen te halen, ze te coachen en in hun kracht te zetten en beschik je over of neem je mee:

 • Afgeronde hbo/wo-opleiding binnen Elektronica, Elektrotechniek of aanverwante richtingen;
 • Affiniteit met de business unit Medical Systems;
 • Enkele jaren leidinggevende ervaring;
 • Kennis van technische ontwikkelingen binnen een academische omgeving;
 • Je hebt goede contactuele eigenschappen om bruggen te bouwen tussen de elektro afdeling en de andere disciplines;
 • Communicatief sterk op verschillende niveaus;
 • Motivator/inspirator en je beschikt over een gezonde dosis humor;
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.Aanbod

Bij Demcon hechten we waarde aan een fijne werkplek. Zo hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk omdat we weten hoe belangrijk thuis is.

Verder kan je rekenen op onder andere:

 • Een goed, marktconform salaris;
 • 31 vrije dagen en 8% vakantietoeslag; 
 • Een goede pensioenregeling bij Zwitserleven; 
 • De mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen via de Demcon Academy waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen;
 • Een laptop en telefoon van het werk;
 • Fietsplan;
 • Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen.Inlichtingen

Heb je nog vragen over deze functie? We staan je graag te woord. Bel naar Chris Nieuwenhuis (manager engineering) via 088 – 115 2000.

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van groupleader? Dan zien we jouw cv graag tegemoet. Solliciteren kan via de  sollicitatieknop.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld."samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."

sollicitatieprocedure.

Lijkt deze vacature je wat en ben je benieuwd naar het sollicitatieproces? Dat verloopt als volgt:.

 1. Solliciteren
  Je hebt gesolliciteerd! We bespreken het intern en reageren zo snel mogelijk.
 2. Telefoongesprek
  We hebben kort kennis gemaakt en willen elkaar beter leren kennen.
 3. Eerste gesprek
  Kijken of het van beide kanten klikt en of de verwachtingen kloppen.
 4. Tweede gesprek
  We gaan dieper in op een mogelijke samenwerking.
 5. Aanbod
  We zien beiden de match! Laten we een passend voorstel doen.
 6. Contract
  Je reactie op het aanbod is positief. We gaan de samenwerking definitief maken!