EventLab drinkwater-monitoring.

Waterveiligheid is een van de grote mondiale uitdagingen en vergt actueel inzicht in waterkwaliteit. Wij hebben een complete oplossing voor intelligente drinkwatermonitoring ontwikkeld. Deze omvat optische sensoren, datatransmissie en analysesoftware, waarmee drinkwaterbedrijven op afstand de waterkwaliteit kunnen bewaken.

real-time informatie.

De innovatie achter EventLab berust op het verschijnsel dat de breking van licht door water verandert als de samenstelling verandert. De optische meettechniek is ondergebracht op een chip die veranderingen in de brekingsindex kan meten. Dit werkt veel sneller en goedkoper dan het gebruikelijke onderzoek van watermonsters in een centraal laboratorium. Wij hebben er een compleet systeem voor uitgewerkt. Sensoren kunnen op elke gewenste plek in een drinkwaternetwerk worden geplaatst en een speciaal algoritme analyseert de data op een centrale server.

Slider-Case-EventLab-Demcon
Slider-Case-EventLab-Demcon-2
Slider-Case-EventLab-Demcon-3
Slider-Case-EventLab-Demcon-4
Slider-Case-EventLab-Demcon-5
onze technologie signaleert tijdig veranderingen in waterkwaliteit. ”

snelle actie.

Bij een event – vervuiling of andere verandering in watersamenstelling – slaat de software alarm. Het drinkwaterbedrijf kan meteen in actie komen, bijvoorbeeld met inspectie van de waterleiding of nadere analyse van het drinkwater. Daarvoor ontwikkelen wij een volgende generatie producten, met een kleine set sensoren voor eventclassificatie en een automatische monsternemer. Ook met een verdere verlaging van de kostprijs door een efficiëntere productie maken wij onze producten aantrekkelijk voor waterbedrijven wereldwijd.

Content-Case-EventLab-Demcon
Contact-Jos-Willem-Verhoef-Demcon

“wij dragen bij aan een veilige drinkwatervoorziening.”

Als dienstverlener gaan wij langetermijnrelaties aan met onze opdrachtgevers. We leveren en installeren onze sensorsystemen en bepalen de optimale plaatsing van sensoren. Ook regelen we het onderhoud en zorgen we voor monstername in geval van een event. Zo helpen we waterbedrijven bij het realiseren van hun missie, het leveren van voldoende, veilig drinkwater.