(senior) software engineer

Enschede
Engineering
Lead / senior
Apply now

Introduction

Als Senior software engineer maak je voor de machinebesturingen vanuit klantspecificaties de vertaalslag naar de benodigde software oplossingen. Je werkt binnen een multidisciplinair team, met korte lijntjes naar je collega’s van de andere disciplines. Je bepaalt mede de systeemarchitectuur en component keuze, waarbij je gebruik maakt van ons besturings-platform BRIX.

Je brengt structuur aan in de softwareoplossingen en stuurt zo nodig andere software engineers aan. Je zorgt ervoor dat een systeem werkbaar is en de kwaliteit gewaarborgd wordt en bent betrokken bij het testen en in bedrijf stellen van machinebesturingen. Daarnaast ben je een sparringpartner voor je collega engineers en de klant.


Organization

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact. Demcon industrial systems is partner voor geavanceerde machinebouw en efficiënte productietechnologie.


Function

Als assembly monteur draag je zorg voor het assembleren, integreren en/of testen van modules en systemen. Je doet dit aan de hand van tekeningen en werkinstructies. Wanneer dit nodig is help je ook om deze verder te verbeteren of te optimaliseren. Naast het assembleren help je mee met het uitvoeren van testen en het doen van kwaliteitscontroles. Kortom: je doet wat er nodig is om goed werkende machines de deur uit te krijgen. Door jouw aanpak en inzet zorg je er, samen met het assemblage- en testteam, voor dat de machines op tijd en goed werkend onze assemblagehal verlaten. Daar hoeft het niet te stoppen, als je voldoende ervaring hebt met de werkwijzen en de systemen help je mogelijk ook op locatie bij het in-bedrijf stellen van de machines.


Requirements

 • Heeft een afgeronde HBO- of WO-opleiding Industriële Automatisering, (Technische) Informatica, Elektrotechniek of vergelijkbaar
 • Heeft meerdere jaren ervaring in een soortgelijke functie
 • Heeft ervaring met object georiënteerde software ontwikkeling
 • Heeft ervaring met verschillende industriële besturingen/PLC’s in de machinebouw
 • Heeft een brede technische interesse en een proactieve houding en is resultaatgericht en zorgvuldig
 • Relevante kennis van Beckhoff hard- en/of software is een pré
 • Relevante kennis van het programmeren in C# / .NET is een pré
 • Relevante kennis van machine safety, motion, drives en/of robotbesturing is een pré


Offer

Bij Demcon kom je terecht in een dynamisch, groeiend en innovatief bedrijf. We hechten veel waarde aan een fijne werkplek, daarnaast hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk omdat we weten hoe belangrijk thuis is.

Verder kan je rekenen op onder andere:

 • Leuke, enthousiaste collega’s die het verschil maken in maatschappelijk relevante projecten. En dat doen we echt!
 • Een goed salaris passend bij jouw talent!
 • Een opleidingsprogramma via de Demcon Academy, zodat jij kunt blijven leren en ontwikkelen
 • 25 vrije dagen en 6 ADV dagen waarbij je de mogelijkheid hebt om dagen bij te kopen
 • Een inspirerende en creatieve omgeving met leuke activiteiten zoals borrels, het jaarlijks Demcon weekend en sportevenementenInformation

Heb je nog vragen over deze functie? We staan je graag te woord. Bel of mail naar Thijs Rupert via 088 – 115 2000 of thijs.rupert@demcon.com.

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van (senior) software engineer? Dan zien we jouw CV graag tegemoet. Solliciteren kan via de sollicitatieknop."bringing ambitious challenges to a success together."

application procedure.

Does this vacancy appeal to you and are you curious about the application process? This goes as follows:

1. Apply
You have applied! We will discuss it internally and respond as soon as possible.
2. Phone call
We got acquainted briefly and want to get to know each other better.
3. First call
See if there is a match from both sides and if the expectations are correct.
4. Second call
We investigate a possible collaboration more closely.
5. Offer
We both see the match! Let’s make you a suitable proposal.
6. Contract
Your response to the offer is positive. We are going to finalize the collaboration!