Configuration engineer

Enschede
Production & Supply chain
Apply now

Introduction

Voor een nieuw op te zetten bedrijfsunit binnen Demcon production zijn we op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en nauwkeurige configuration engineer.Organization

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact. Demcon production is partner voor pre-productie en (serie-)productie van complexe systemen en innovatieve producten.


Function

Jij beheert de baseline van de machines die we produceren. Om dit te bewerkstelligen stem je af met verschillende engineering teams om de (aanstaande) wijzigingen in kaart te brengen en voer je overleg over wanneer door te voeren in productie. Uiteindelijk ben jij degene die de Bill of Materials van de hardware ontwikkelaars vrijgeeft voor inkoop/productie en ben je nauw betrokken bij de vrijgave van nieuwe software releases. Daarnaast beheer je de mogelijke wijzigingen die worden doorgevoerd tijdens het bouwproces en/of de aftercare van de machine bij de klant, zodat altijd duidelijk is volgens welke stand de uitgeleverde machine op dat moment werkt.Requirements

Je beschikt over de volgende competenties en vaardigheden:

  • HBO/WO werk- en denkniveau (bij voorkeur werktuigbouwkunde/software)
  • Affiniteit en kennis van relevante engineering disciplines; hardware/software engineering
  • Kennis van configuratie management/Product Life Cycle Management
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk
  • Affiniteit met zowel procesmatig als projectmatig werken
  • Zelfstandigheid, je bent in staat jouw eigen werk te organiseren en anderen te motiveren je daarbij te helpen
  • Kennis en ervaring met ERP/PLM is een pré
  • Je bent oplossingsgericht (zowel vanuit theorie als praktijk), gedreven en flexibelOffer

Een ‘once-in-a-lifetime’ opportunity om mee te helpen bouwen aan een nieuwe vestiging binnen een geweldig bedrijf.

Demcon Industrial Production Projects wordt de nieuwste assemblagelocatie en opereert als zelfstandige unit binnen Demcon production. Demcon Industrial Production Projects richt zich als contractmanufacturer op machine- en apparatenbouw voor OEM’s en producerende partijen. Key competences: industrialization, (pre-)series assemblage, testing en service.

Bij Demcon kom je terecht in een groeiend en innovatief bedrijf. Ondernemend als we zijn, zetten we ons vol overgave in voor technisch complexe projecten. In multidisciplinaire teams nemen we de verantwoordelijkheid om een toegevoegde waarde te leveren en door te gaan totdat zowel het systeem alsook het proces werkt. Dit biedt jou veel uitdaging, afwisseling en de kans om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt de mogelijkheid tot verdere opleiding, zodat jij kunt doorgroeien. We juichen eigen initiatief toe en je krijgt daar alle ruimte voor. Daar horen een marktconform salaris en flexibele arbeidsvoorwaarden bij.

Dankzij enthousiaste en betrokken collega’s zijn de lijnen in onze organisatie kort en is de werksfeer open en informeel. Er ontstaan leuke contacten, zowel op de werkvloer als daarbuiten. We hebben een actieve personeelsvereniging die regelmatig uitjes, activiteiten en een jaarlijks weekendje weg organiseert.Information

Heb je nog vragen over deze functie? We staan je graag te woord. Bel of mail naar Sytze Spijksma via 088 – 115 2000 of sytze.spijksma@demcon.com.

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van configuration engineer? Dan zien we jouw CV graag tegemoet. Solliciteren kan via de sollicitatieknop.


"bringing ambitious challenges to a success together."

application procedure.

Does this vacancy appeal to you and are you curious about the application process? This goes as follows:

1. Apply
You have applied! We will discuss it internally and respond as soon as possible.
2. Phone call
We got acquainted briefly and want to get to know each other better.
3. First call
See if there is a match from both sides and if the expectations are correct.
4. Second call
We investigate a possible collaboration more closely.
5. Offer
We both see the match! Let’s make you a suitable proposal.
6. Contract
Your response to the offer is positive. We are going to finalize the collaboration!