Embedded software engineer

Delft
Engineering
Lead / senior
Solliciteer direct

Introductie

Ben je op zoek naar een afwisselende baan als embedded software engineer waar je met multifunctionale teams werkt aan diverse oplossingen voor klanten. Lees dan verder.

Organisatie

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact. Demcon advanced mechatronics is een multidisciplinaire ontwikkel- en engineeringspartner voor mechatronische uitdagingen, van concept tot realisatie. 

Functie

Ons Software Engineering-team ontwerpt besturingssystemen voor een grote verscheidenheid aan mechatronische systemen en producten. In het algemeen betekent dit dat wij de besturings- en controlesoftware ontwikkelen voor fysieke opstellingen. Het werk bestaat uit ontwerpen, implementeren en testen van embedded software, besturings software en gebruikers interfaces.

Je werkt met meerdere programmeertalen, besturingssystemen en tools, afhankelijk van de specifieke projectbehoeften en toepassingen. Het handhaven van een hoge kwaliteitsstandaard voor de software is erg belangrijk voor ons, dus het opzetten van geautomatiseerde tests en code reviews zijn ook standaard aspecten van het werk. We proberen software te ontwikkelen waar we trots op kunnen zijn, software die niet alleen werkt, maar ook onderhoudbaar en begrijpelijk is.

Bij Demcon kun je werken aan een breed scala van uiteenlopende projecten binnen onze verschillende business units. Enkele voorbeelden van het huidige werk van ons software engineering team zijn de besturing van een positioneringstafel met nanometer nauwkeurigheid, de besturing en monitoring van tal van medische apparaten, en de backend applicatie van een tracker voor sporters. Je werkt in een omgeving waar teamwork en nauwe samenwerking met meerdere engineering disciplines belangrijk is. Samen met je team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelingsproces en het vinden van een passende oplossing voor de klant.

Functie-eisen

 • Je hebt een relevante afgeronde HBO of WO opleiding
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met het ontwikkelen van medische apparatuur;
 • Je hebt ervaring/kennis van de volgende talen C, C++ en Python


Aanbod

Bij Demcon kom je terecht in een groeiend en innovatief bedrijf.

Ondernemend als we zijn, zetten we ons volledig in om complexe technische uitdagingen op te lossen. Met onze multidisciplinaire teams nemen we eigenaarschap in projecten door onze klanten te voorzien van werkende oplossingen en hen toegevoegde waarde te bieden. Dit creëert vele mogelijkheden voor jou, waaronder een grote verscheidenheid aan werk en mogelijkheden om je carrière te ontwikkelen. Zowel via hands on ervaring met mooie projecten, als via ons intern kennisuitbreidingsprogramma, Demcon Academy, krijg je alle kansen voor professionele groei. Wij moedigen onze medewerkers aan om eigen initiatief te nemen en faciliteren dit door je de juiste voorwaarden te bieden in een open en kansrijke omgeving. Een marktconform salaris en flexibele arbeidsvoorwaarden maken onze propositie verder compleet.

Dankzij onze enthousiaste en betrokken collega’s is de bedrijfscultuur te omschrijven als informeel en open met korte communicatielijnen.

Bij Demcon hebben we een zeer actieve personeelsvereniging die regelmatig allerlei uitjes en activiteiten organiseert, waaronder een jaarlijks Demcon-weekend.

Inlichtingen

Voor meer informatie kun je contact opnemen met recruitment via recruitment@demcon.com

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."

sollicitatieprocedure.

Lijkt deze vacature je wat en ben je benieuwd naar het sollicitatieproces? Dat verloopt als volgt:.

 1. Solliciteren
  Je hebt gesolliciteerd! We bespreken het intern en reageren zo snel mogelijk.
 2. Telefoongesprek
  We hebben kort kennis gemaakt en willen elkaar beter leren kennen.
 3. Eerste gesprek
  Kijken of het van beide kanten klikt en of de verwachtingen kloppen.
 4. Tweede gesprek
  We gaan dieper in op een mogelijke samenwerking.
 5. Aanbod
  We zien beiden de match! Laten we een passend voorstel doen.
 6. Contract
  Je reactie op het aanbod is positief. We gaan de samenwerking definitief maken!