DemcAir beademingssysteem.

Aan het begin van de coronacrisis vroeg de Nederlandse overheid ons met spoed om beademingssystemen. Dit vanwege dreigende tekorten bij de behandeling van patiënten op de intensive care. Binnen een maand wisten wij een compleet beademingssysteem te ontwikkelen, produceren en testen. We hebben 500 stuks van de DemcAir volledig CE-gecertificeerd geleverd.

unieke beademingstechnologie.

Het DemcAir beademingssysteem is gebaseerd op de unieke beademingstechnologie die wij hebben ontwikkeld voor inzet bij iedere patiënt, van tevroeggeborene tot volwassene. De losse beademingsmodules produceren we al vele jaren en leveren we wereldwijd. Ook al hadden we die beschikbaar en hebben we het complete systeem zo eenvoudig mogelijk opgebouwd, toch was het een complexe uitdaging. We hebben heel veel aandacht besteed aan de veiligheid en het bedieningsgemak en zorgvuldig getest.

uiteindelijk ging het om mensenlevens redden. ”

intensieve samenwerking.

Wij konden voortbouwen op de ervaring die we de afgelopen tien jaar hebben opgedaan met medische productontwikkeling. Met name onze expertise in systeemontwikkeling en kennis van het certificeren van medische producten waren cruciaal. Het systeem kon zo snel tot stand komen dankzij intensieve samenwerking binnen en buiten Demcon. Bij de ontwikkeling waren ruim veertig partners betrokken: toeleveranciers voor de kritische componenten en submodules, ziekenhuizen voor de klinische testen, DEKRA voor de certificeringsprocedure en het ministerie van VWS.

“wij hebben het vertrouwen van de overheid waargemaakt.”

De overheid heeft het lef gehad een order voor 500 stuks bij ons neer te leggen. Want wij hebben al heel veel kennis en ervaring opgedaan met beademingstechnologie en -modules, maar we hadden nog nooit een compleet beademingssysteem geleverd. Met alle mogelijke inzet en soms dag en nacht doorwerken, is het ons gelukt bij te dragen aan de grote uitdaging van dit moment, de optimale behandeling van patiënten.