cryogene microkoeler.

Samples en apparaten koelen tot extreem lage temperaturen maakt nieuwe analysevormen mogelijk en verbetert de werking van instrumenten. Wij hebben een cryogene microkoeler ontwikkeld voor medische, microscopie-, aerospace- en semicon-toepassingen. Deze is extreem compact, precies regelbaar en nagenoeg trillingsvrij.

microfluïdische chip.

Van versterkerelektronica tot microscoopsample tot magneetveldsensor voor borstkankeronderzoek, nauwkeurige koeling tot vloeibaarstikstoftemperaturen kan hier cruciaal zijn. Daarvoor hebben wij een cryogene microkoeler ontwikkeld. Deze werkt als een ‘gewone koelkast’, maar dan zonder de (trillende) compressor. Wij laten die als een microfluïdische chip maken met lithografietechnieken. Zo’n chip past in een buisje ter grootte van een pink, waarover een gradiënt kan staan van kamertemperatuur tot wel 75 K aan de koude kant.

Slider-crygenic-micro-cooler
Slider-Cryogene-Microkoeler-3-Demcon
onze microkoeler is millikelvin- en nanometernauwkeurig. ”

eenvoudig te monteren.

Ons koelsysteem kent diverse voordelen ten opzichte van andere koeloplossingen. Zo is de koude kop extreem klein en is geen handling van vloeibaar stikstof vereist. Bovendien zijn er geen noemenswaardige trillingen die een gevoelig instrument kunnen verstoren. Een compleet systeem, koeler met daaraan bijvoorbeeld verbonden een samplehouder, is eenvoudig te monteren op een tafel voor nauwkeurige positionering in zes vrijheidsgraden. De temperatuurstabiliteit is 10 mK en in stilstand bedraagt de positienauwkeurigheid 1 nm, bij een thermische drift van minder dan 3 nm/min.

Content-Case-Cryogene-Micro-Cooler-Demcon
Contact-Pieter-Lerou-Demcon

“wij leveren een compleet geïntegreerd plug & play systeem.”

De afgelopen jaren hebben wij van onze microkoeler een industrieel product gemaakt. We leveren een compleet systeem, inclusief de besturing en de aansluiting op het apparaat van de klant. Die kan onze microkoeler als een plug & play OEM-product in zijn toepassing integreren. Daarbij bieden we desgewenst ondersteuning met thermische systeemanalyse en modellering, voor een optimaal koelresultaat.