Communication specialist (procedure gestart)

Enschede
Staff & Management
Medior
Solliciteer direct

Ligt jouw talent bij content & creatie? En weet hoe je een boodschap overbrengt aan een breed publiek? Inspireer jij met jouw enthousiasme onze collega’s en ben je een echte team player? Kom dan ons Demcon communicatieteam versterken! 

Over Demcon

Je komt te werken binnen de afdeling PR & Communicatie, bestaande uit 8 collega’s verdeeld over verschillende vestigingen. Samen ben je verantwoordelijk voor alle corporate, in- en externe communicatie van Demcon. We ontwikkelen en implementeren plannen en campagnes, creëren content en organiseren events. Ook houden we ons bezig met merkpositionering, employer branding en perswoordvoering. Zelf maak je deel uit van het enthousiaste en gezellige team in Enschede. Dit team bestaat uit een employer branding specialist, een communications specialist en communications manager. Binnen het team is veel ruimte voor eigen initiatief. Je krijgt alle ruimte om je ideeën te uiten, voorstellen te doen en hiermee aan de slag te gaan.

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van content voor onze in- en externe kanalen. Met pakkende teksten, verhalen en video’s weet je onze doelgroepen in beweging te brengen. Je haalt verhalen op uit de organisatie, schrijft nieuwsbrieven en berichten voor ons intranet en onze websites.  Je weet als geen ander de juiste toon aan te slaan op social media en onze vindbaarheid in zoekmachines te vergroten. Je draagt bij aan het versterken van onze reputatie en het goed overbrengen van onze visie en strategie. Je organiseert inspirerende en toffe (digitale) events zoals Tech talks, beurspresentaties en medewerkersbijeenkomsten. Van A tot Z ben je betrokken bij het bedenken, opzetten en uitvoeren, waarbij je de doelgroep op een creatieve manier weet te betrekken. 

Samen met je collega’s werk je aan de communicatiestrategie; de bedachte concepten weet je daarbij om te zetten naar tekst, beeld en geluid voor in- en extern gebruik. Je bent betrokken bij de implementatie en merkbewaking van deze concepten. Je vertaalt de merkpositionering door naar concrete activiteiten. Al met al zoeken we een enthousiaste collega die uiteenlopende communicatieprojecten kan oppakken. Daarbij schakel je makkelijk tussen stakeholders, werkzaamheden en focusgebieden. 

Wat breng je mee?

Je hebt een afgeronde hbo-/wo-opleiding en meerdere jaren relevante werkervaring op het gebied van communicatie.
Je weet mensen te verbinden en kunt goed schakelen tussen de verschillende niveaus binnen de organisatie.
Je bent tekstueel vaardig en hebt een goede beheersing van de Nederlandse, Engelse en bij voorkeur ook Duitse taal in woord en geschrift.
Beheersing van moderne media- en communicatiemiddelen, ervaring met het Adobe-pakket, WordPress, Google Analytics en Coosto is een pre.
Je neemt initiatief, komt met goede ideeën, je bent transparant en resultaatgericht.
Je bent minimaal 28 uur per week beschikbaar.


Wat bieden we jou?

Bij Demcon hechten we waarde aan een fijne werkplek. Zo hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk omdat we weten hoe belangrijk thuis is.

Verder kan je rekenen op onder andere:

  • Een goed, marktconform salaris;
  • 31 vrije dagen en 8% vakantietoeslag; 
  • Een goede pensioenregeling bij Zwitserleven;
  • De mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen via de Demcon Academy waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen;
  • Een laptop en telefoon van het werk;
  • Fietsplan;
  • Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen.

Heb je nog vragen over deze functie?

Heb je nog vragen over deze functie? We staan je graag te woord. Bel naar Helen ter Huurne communications manager a.i. Demcon Enschede, via 088 – 115 2000.

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van communication specialist? Dan zien we jouw cv graag tegemoet. Solliciteren kan via de  sollicitatieknop.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."