Applicatie ontwikkelaar

Enschede
Engineering
Medior
Solliciteer direct
Over Demcon

Bij DEMCON kom je terecht in een groeiend en innovatief bedrijf. We hebben nu een team van 4 applicatiebeheerders op het hoofdkantoor in Enschede. We werken samen op een professionele maar ook informele wijze waarbij de deuren ook naar de rest van de organisatie altijd open staan. Het hele ICT-team, bestaand uit 16 mannen en vrouwen welke vriendschappelijk met elkaar om gaan, heeft een gezonde dosis humor en is altijd in voor een feestje.

Wat ga je doen?

Als Applicatie ontwikkelaar kom je terecht bij de IT Application Office in Enschede. Je bent verantwoordelijk voor het beheer, doorontwikkeling en ondersteuning van een of meer van de business applicaties die door de hele organisatie gebruikt worden. Jij bent in staat om vragen van de organisatie om te zetten in processen in onze verschillende applicaties.

Momenteel werkt DEMCON onder andere met  de ERP-systemen AFAS en IFS Cloud, Solidworks PDM, en de Microsoft 365 pakketten. Deze pakketten vergen onderhoud, maar ook configuratie aanpassingen om zo onze business processen te kunnen ondersteunen. De communicatie tussen de pakketten is hier ook een belangrijk deel van. We zoek dan ook een collega die kennis heeft van automatiseren. Denk hierbij aan workflows configureren, automatisering van taken met bijvoorbeeld powershell, powerapps of C#, API’s aanspreken, SQL queries bouwen en rapporten ontwikkelen. We zoeken hierbij niet naar het schaap met vijf poten. Heb je echter 4 poten en initiatief om meer te willen leren van derden of collega’s, dan zijn wij op zoek naar jou. 

Kortom; een uitdagende functie binnen een innovatieve omgeving waar de mooie projecten en uiteenlopende werkzaamheden voor je klaar liggen.

Wat breng je mee?

 • Kennis van het omzetten van een vraag naar een model naar een oplossing die we nog jaren gaan gebruiken
 • Kennis van hoe je scripting of programmeren gebruikt om processen te automatiseren
 • je bent flexibel, nieuwsgierig en vindt het leuk om samen te werken

Wat bieden we jou?

Bij Demcon hechten we waarde aan een fijne werkplek. Zo hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk omdat we weten hoe belangrijk thuis is.

Verder kan je rekenen op onder andere:

 • Een goed, marktconform salaris;
 • 31 vrije dagen en 8% vakantietoeslag; 
 • Een goede pensioenregeling bij Zwitserleven; 
 • De mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen via de Demcon Academy waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen;
 • Een laptop en telefoon van het werk;
 • Fietsplan;
 • Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen.

Heb je nog vragen over deze functie?

Heb je nog vragen over deze functie? We staan je graag te woord. Bel naar Martijn Keijzer (manager ICT) via 088 – 115 2000.

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van applicatie ontwikkelaar? Dan zien we jouw cv graag tegemoet. Solliciteren kan via de  sollicitatieknop.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."

sollicitatieprocedure.

Lijkt deze vacature je wat en ben je benieuwd naar het sollicitatieproces? Dat verloopt als volgt:.

 1. Solliciteren
  Je hebt gesolliciteerd! We bespreken het intern en reageren zo snel mogelijk.
 2. Telefoongesprek
  We hebben kort kennis gemaakt en willen elkaar beter leren kennen.
 3. Eerste gesprek
  Kijken of het van beide kanten klikt en of de verwachtingen kloppen.
 4. Tweede gesprek
  We gaan dieper in op een mogelijke samenwerking.
 5. Aanbod
  We zien beiden de match! Laten we een passend voorstel doen.
 6. Contract
  Je reactie op het aanbod is positief. We gaan de samenwerking definitief maken!