Afstudeerstage: Vermoeiingsbestendige koolstofvezelbuiging

Eindhoven
Engineering
Student
Solliciteer direct

Organisatie

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact. Demcon advanced mechatronics is een multidisciplinaire ontwikkel- en engineeringspartner voor mechatronische uitdagingen, van concept tot realisatie.

Wat ga je doen?

Duur van het afstudeerproject: 9 maanden

Voor een hefmechanisme heeft het ontwerpteam gekozen voor de gangbare oplossingen die als bewezen technologie worden beschouwd.

 • Een lichtgewicht aandrijfstang van vermoeiingsbestendig gereedschapsstaal.
 • Een buiging gemaakt van hetzelfde vermoeiingsbestendige gereedschapsstaal.
 • Een slede die een combinatie is van metalen interfaces en een koolstofvezel ruggengraat. Deze slede steunt op een lineair geleidingssysteem.
 • Het systeem ondergaat hoge versnellingen en alle onderdelen presteren naar de top van hun specificaties.

Een beperkende factor van deze architectuur is de som van de massa’s van deze 3 componenten. Het doel van deze opdracht is om een oplossing te creëren die een kleinere massa heeft, waardoor hogere payloads op de drager mogelijk zijn.

Het doel van de opdracht is om een geïntegreerde koolstofvezel oplossing te creëren die de functies van de aandrijfstang, buiging en drager omvat en die de massa van de constructie reduceert. Dit vereist het naleven / ontwikkelen van constructierichtlijnen voor composietconstructies en voorspelling van de levensduur van de constructie (vermoeiingsgedrag).

Wat breng je mee?

Wij zoeken een getalenteerde student werktuigbouwkunde of ruimtevaarttechniek met een specialisatie in composietmaterialen. Je bent gedreven, leergierig en communiceert gemakkelijk. Ook ben je niet bang om moeilijke problemen aan te pakken en heb je affiniteit met numerieke simulaties. Er wordt een grote mate van zelfstandigheid verwacht.

 • Opleidingsniveau: Master student
 • Vereiste opleiding: Werktuigbouwkunde of natuurkunde met een specialisatie in composietmaterialen

Wat bieden we jou?

Demcon biedt een dynamische, groeiende en innovatieve organisatie. Met onze complexe projecten en multidisciplinaire teams bieden wij een goed klimaat voor dit afstudeerproject. Dankzij enthousiaste en toegewijde collega’s is onze werksfeer goed, open en informeel. Je wordt (dagelijks) begeleid door een collega van onze afdeling. We stimuleren eigen initiatief en geven je de ruimte om dit te uiten. Verder bieden we je een scriptievergoeding en veel flexibiliteit.

Heb je nog vragen over deze functie?

Als je vragen hebt, kun je contact opnemen met Lise Desmense (Corporate Recruiter) via recruitment@demcon.com. Hebben we je interesse gewekt voor dit afstudeerproject? Dan ontvangen we graag je sollicitatie en CV.

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."

sollicitatieprocedure.

Lijkt deze vacature je wat en ben je benieuwd naar het sollicitatieproces? Dat verloopt als volgt:.

 1. Solliciteren
  Je hebt gesolliciteerd! We bespreken het intern en reageren zo snel mogelijk.
 2. Telefoongesprek
  We hebben kort kennis gemaakt en willen elkaar beter leren kennen.
 3. Eerste gesprek
  Kijken of het van beide kanten klikt en of de verwachtingen kloppen.
 4. Tweede gesprek
  We gaan dieper in op een mogelijke samenwerking.
 5. Aanbod
  We zien beiden de match! Laten we een passend voorstel doen.
 6. Contract
  Je reactie op het aanbod is positief. We gaan de samenwerking definitief maken!